Η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης θετικού τεστ κορωνοϊού για να δικαιολογήσεις απουσία από την δουλειά

15:30 8/1/2022 - Πηγή: iPop

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, αφού έχουν διενεργήσει rapid test, μπορούν να δικαιολογήσουν απουσία από την εργασία τους εκδίδοντας βεβαίωση θετικού αποτελέσματος από το gov.gr. Η βεβαίωση, την ανάπτυξη και λειτουργία της οποίας έχει το υπουργείο Ψηφιακής

Διακυβέρνησης, χορηγείται αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Έκδοση βεβαίωσης θετικού τεστ κορωνοϊού

Οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν την βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού χρησιμοποιώντας:

• τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

• τον ΑΜΚΑ τους

Σε περίπτωση που έχουν κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα.

Οδηγίες απ’ τον ΕΟΔΥ: Τι κάνω όταν βγει θετικό το τεστ ή έρθω σε επαφή με κρούσμα;

Πώς γίνεται η πληρωμή της αναρρωτικής άδειας λόγω κορονοϊού; 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ποια είναι ακριβώς η διαδικασία για την πληρωμή της αναρρωτικής άδειας. Δεν αρκεί η προσκόμιση rapid ή PCR test για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, αλλά όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται οπωσδήποτε ιατρική γνωμάτευση.

Σημειώνεται πως η εντολή της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά στην καταβολή του επιδόματος ασθενείας, ανεξαρτήτως αν τίθεται θέμα πανδημίας. Ο κ. Τσάπαλος τόνισε, όμως, ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Όσον αφορά το ποσό της καταβολής, σημείωσε ότι όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, στην πληρωμή υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης θετικού τεστ κορωνοϊού για να δικαιολογήσεις απουσία από την δουλειά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα