Πιο θετικός ο Ολάντ για την ελάφρυνση του χρέους- Συνεχίζει να διατηρεί σκληρή στάση η Μέρκελ

13:50 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Το θέμα της ελληνικής οικονομίας αλλά φυσικά και της ελάφρυνσης του χρέους τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι πρώτες πληροφορίες αμέσως μετά τη συνάντηση επισημαίνουν, πως η ο Ολάντ δείχνει πιο θετικός από τηνΜέρκελ. Η Καγκελάριος συνεχίζει

να έχει σκληρή στάση.

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισαν πως κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, υπήρξε συμφωνία. Οι δύο άνδρες επισήμαναν ότι είναι αναγκαία η λύση για το χρέος η οποία θα πρέπει να επιτεχθεί άμεσα, ενώ τόνισαν πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι απαραίτητη έτσι ώστω να δοθεί ένα σήμα ότι «η Ευρώπη επιλύει τα προβλήματά της».

Παράλλληλα, Τσίπρας- Ολάντ έδωσαν τα χέρια ξεκαθαρίζοντας πως «η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος». Στο κλείσιμο της συνάντησης τους Τέλος, ανέφεραν, πως «οι συμφωνμίες πρέπει να τηρούνται απ’ όλα τα μέρη».

Πιο σκληρή θέση κρατά η Μέρκελ:

Για τη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές σημείωσαν, πως οι εκτιμήσεις είναι πιο φειδωλές σε εκτιμήσεις. Μάλιστα, συμπλήρωσαν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στη Μέρκελ την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες απ’ όλες τις πλευρές, ενώ μίλησε και για την άρση της αβεβαιότητας που υπάρχει αναφορικά με το χρέον.

Να σημειωθεί, πως στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού:

Τσίπρας: Oι πιστωτές να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για το χρέος

photo:Sean Gallup via Getty Images

The post Πιο θετικός ο Ολάντ για την ελάφρυνση του χρέους- Συνεχίζει να διατηρεί σκληρή στάση η Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα