Ο. Γεροβασίλη: Θα γίνει ριζικός ανασχηματισμός

09:49 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Ότι πρόκειται να γίνει ριζικός ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση, πρανήγγειλε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής.

Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι αυτό, χρονικά, θα συμβεί μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,

η κα Γεροβασίλη, επανέλαβε όσα είχε πει στο 2ο Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας, ότι πρώτα πρέπει να μπει τάξη στο κόμμα και μετά στην Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα υπάρξει δομικός ανασχηματισμός «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών».

Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης

Επιπλέον, όπως εξήγησε η κα. Γεροβασίλη, ο ανασχηματισμός θα έχει στοιχεία διεύρυνσης με πρόσωπα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας παράλληλα αν τα πρόσωπα αυτά θα προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας τόνισε ότι σε όλη την Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία μετατοπίστηκε εκτός από τη χώρας μας. Η σοσιαλδημοκρατία ταυτιζόμενη με το νεοφιλελευθερισμό συρρικνώθηκε δραματικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα προσωπικότητες από το χώρο αυτό να έρθουν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια. Διαμορφώνται έτσι δύο ισχυροί πόλοι.

Μετά την αξιολόγηση η ρύθμιση του Χρέους

«Η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω. Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί αυτό, το ελληνικό χρέος αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση», υπογράμμισε.

Η τροπολογία Παππά

Η κα Γεροβασίλη σχολίασε, όμως, και την τροπολογία του Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία τα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα έκλειναν εντός 5 ημερών από την υπογραφή της και όχι μέσα σε διάστημα 3 μηνών, όπως όριζε ο νόμος του ιδίου.

«Η τροπολογία Παππά για το «μαύρο» στα κανάλια δεν έχει αποσυρθεί, έχει ανασταλεί» τόνισε η Κυβερνητική εκπρόσωπος.

Photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Ο. Γεροβασίλη: Θα γίνει ριζικός ανασχηματισμός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα