Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες έκλεισαν

13:06 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες έκλεισαν, φαίνεται σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Τα ανοικτά ζητήματα για το υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες έκλεισαν- σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα μετά τη συνάντηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται να έχει τελειώσει η διαδικασία για τον διορισμό ΔΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση

αποφασίστηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του νέου Υπερταμείου θα προχωρήσει σε διεθνή προκήρυξη για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του νέου φορέα και θα προσλάβει σύμβουλο από την αγορά ο οποίος θα καταρτίσει short list με τους υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και των λοιπών μελών του ΔΣ.

Σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2016.

Για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο αποτελέσε και η αιτία για το σπάσιμο της υποδόσης των 2.8 δις στα δύο, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για την πορεία των πληρωμών που έγιναν τον Σεπτέμβριο για τα χρέη του Δημοσίου.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να θυμίσουμε πως στο τελευταίο Eurogroup είχε ζητηθεί να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δισ. ευρώ στο EuroWorking Group της 24ης Οκτωβρίου.

Στη σημερινή ατζέντα υπάρχουν επίσης τα θέματα της εκπαίδευσης, της διαφθοράς και της ενέργειας/κτηματολογίου, τα οποία θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες έκλεισαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα