«Παραλύει» η χώρα – Χωρίς λεωφορεία και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

08:15 16/5/2017 - Πηγή: iPop

Πρώτο «pause» πατάει σήμερα η Ελλάδα καθώς ξεκινά το τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης των μέτρων του συμπληρωματικού Μνημονίου στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη. Οι δημοσιογράφοι απεργούν, η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία,

ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 6:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις 6:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, Τρίτη, μέχρι και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προχωρούν σε συνεχόμενες στάσεις εργασίας. Η στάση εργασίας για σήμερα είναι από τις 11.00 έως τις 16.00.

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν για δύο μέρες τα πλοία στα λιμάνια. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48ωρη απεργία για την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Μαΐου. Η απεργιακή κινητοποίηση άρχισε στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Σημειώνεται πως χειρόφρενο τραβούν σήμερα, Τρίτη, και οι εργαζόμενοι σε τρένα και προαστιακό λόγω πένθους για τα θύματα στο Άδενδρο.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας λόγω πένθους και ως ένδειξη σεβασμού προς τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα για να μπορέσει το προσωπικό να παραστεί στις κηδείες των δυο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι λόγω της στάσης εργασίας, δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Δ.Πλακεντίας – Αεροδρόμιο από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα.

Photo: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

The post «Παραλύει» η χώρα – Χωρίς λεωφορεία και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα