Σκληρή μάχη για το χρέος μέχρι το Eurogroup | Θα υπάρξει συνολική συμφωνία;

21:35 15/5/2017 - Πηγή: iPop

ΣκληρήEurogroup | μάχη γίνεται μέχρι τις 22 Μαΐου, όποτε και είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, για το χρέος, καθώς στόχος είναι να επικυρωθεί μια συνολική συμφωνία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα της ελάφρυνσης, ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος άφησε νωρίτερα απ’ το βήμα της Βουλής ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για το χρέος

μετά τις 22 του μήνα.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε για ακόμα μια φορά πως στη συμφωνία υπάρχουν πολλά πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον κόσμο, «αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι».

Ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι είχε δηλώσει εξ’ αρχής πως θα υπάρξουν δυσάρεστα μέτρα, τα οποία δεν θα ήθελε η Κυβέρνηση να πάρει και θα έχουν επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

«Εμείς κάναμε την επιλογή για μια συμφωνία που κάνει συμβιβασμούς αλλά ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους στις εργασιακές σχέσεις με την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων, ανοίγει δρόμους για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανοίγει δρόμους για τις επενδύσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος τόνισε πως για την Κυβέρνηση προϋπόθεση είναι η συμφωνία στις 22 Μαΐου, αν και «μπορεί να πάει και λίγο περισσότερο, μέχρι την τελική συμφωνία η οποία θα συμπεριλαμβάνει το χρέος».

Ο Έλληνας Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να βγει η Ελλάδα απ’ το πρόγραμμα, με το ορόσημα για κάτι τέτοιο να είναι το 2018.

Ο Jeroen Dijsselbloem απ’ την πλευρά του επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα, πως το ελληνικό χρέος βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup.

«Το Eurogroup θα εξετάσει και την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα, ενώ ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα καταθέσει προτάσεις για το πως θα δομηθεί η πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα», αναφέρεται στην ατζέντα του Eurogroup.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας διευκρίνισε πως τα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους θα εξετασθούν, εάν κριθεί αναγκαίο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018.

Photo: EPA/PATRICK PLEUL

The post Σκληρή μάχη για το χρέος μέχρι το Eurogroup | Θα υπάρξει συνολική συμφωνία; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα