EWG: Στόχος η συνολική συμφωνία και για το χρέος στo Eurogroup

07:43 16/5/2017 - Πηγή: iPop

Συνολική συμφωνία και για το χρέος «βλέπει» το EWG στo Eurogroup, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πηγή της Ευρωζώνης δήλωσε ειδικότερα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ

ότι κατά τη συνεδρίαση του EWG όλες οι πλευρές διαπιστώθηκε ότι θέτουν ως στόχο τη συνολική συμφωνία – μαζί με το χρέος- στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Η ίδια πηγή ενημέρωσε πως κατά το EuroWorking Group, πρώτα τέθηκε επί τάπητος η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και μετέπειτα πιο συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, για να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το EWG ζήτησε απ’ την Αθήνα δεσμεύσεις για λιτότητα διαρκείας και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 3,5% και μετά το 2021.

Το EWG θα συνεδριάσει πάλι στις 22 Μαΐου πριν από το Eurogroup.

Τσακαλώτος: Πιθανό να υπάρξει συμφωνία για το χρέος μετά τις 22 Μαΐου

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε τη Δευτέρα απ’ το βήμα της Βουλής πως για την Κυβέρνηση προϋπόθεση είναι η συμφωνία στις 22 Μαΐου, αν και «μπορεί να πάει και λίγο περισσότερο, μέχρι την τελική συμφωνία η οποία θα συμπεριλαμβάνει το χρέος».

Ο Έλληνας Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να βγει η Ελλάδα απ’ το πρόγραμμα, με το ορόσημo για κάτι τέτοιο να είναι το 2018, ενώ παραδέχθηκε για ακόμα μια φορά πως στη συμφωνία υπάρχουν πολλά πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον κόσμο, «αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι».

Photo: GETTY IMAGES/CHRISTOPHER FURLONG

The post EWG: Στόχος η συνολική συμφωνία και για το χρέος στo Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα