Αρομαντισμός: Τι είναι και ποια τα χαρακτηριστικά του;

20:46 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Αφού προσπάθησες να βγάλεις μόνος σου κάποια συμπεράσματα αναλύοντας τα συνθετικά της λέξης, ήρθε η ώρα να μάθεις τι πραγματικά είναι ο αρομαντισμός, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και γιατί δεν πρέπει να συγχέουμε τους aromantic με τους ασέξουαλ!

Αρομαντισμός είναι η έλλειψη ρομαντικής έλξης. Πρόκειται για μια κατάσταση την οποία βιώνουν τόσο straight άτομα, όσο και ομοφυλόφιλα.

Ένα aromantic άτομο είναι ένα πρόσωπο που βιώνει λίγη ή καθόλου ρομαντική έλξη για άλλους. Ενώ οι ρομαντικοί άνθρωποι έχουν μια συναισθηματική ανάγκη να είναι μ’ ένα άλλο άτομο σε μια

ρομαντική σχέση, οι aromantic είναι συχνά ικανοποιημένοι με τις φιλίες και άλλες μη-ρομαντικές σχέσεις.

Αυτό που διακρίνει τις ρομαντικές σχέσεις από τις μη ρομαντικές σχέσεις μπορεί να ποικίλλει, αλλά συχνά περιλαμβάνει τη φυσική σύνδεση (κράτημα χεριού, αγκαλιά κλπ).

Η aromantic ιδιότητα θεωρείται συνήθως έμφυτη και όχι προσωπική επιλογή, όπως και η έλλειψη σεξουαλικής έλξης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα aromantic άτομα δεν στερούνται συναισθηματικής / προσωπικής σχέσης, αλλά απλά δεν έχουν ανάγκη ν’ αναπτύξουν συνδέσεις ρομαντικού χαρακτήρα.

Aromantic δεν σημαίνει ασέξουαλ

Πολλοί άνθρωποι, ιδίως στο εξωτερικό που ο αρομαντισμός είναι πιο ευρέως γνωστός, συχνά συγχέουν τα aromantic άτομα με τα ασέξουαλ.

Γι’ αυτό αξίζει να τονίσουμε πως ένα Aromantic άτομο δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για σεξ και φυσικά βιώνει σωματική έλξη, απλά δεν έχει τη φυσική ανάγκη να εμπλακεί σε μια ρομαντική σχέση.

Τώρα, λοιπόν, που έμαθες τι σημαίνει σίγουρα σου λύθηκαν ορισμένες απορίες και σίγουρα σου ήρθαν στο μυαλό σου κάποιοι πρώην σου που μόνο ρομαντικούς δεν τους έλεγες!

The post Αρομαντισμός: Τι είναι και ποια τα χαρακτηριστικά του; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα