Ενωμένοι Merkel- Macron με στόχο μια δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση

21:17 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση της Angela Merkel με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, με τους δύο ηγέτες να αποδεικνύουν πως Γαλλία και Γερμανία παραμένουν ενωμένες με στόχο μια δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τις δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον κ. Macron, η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε μήνυμα ότι η Ευρώπη μπορεί να πάει μπροστά μόνο με

μία ισχυρή Γαλλία, τονίζοντας πως «είμαι δεσμευμένη σε αυτό».

H ίδια διαβεβαίωσε πως Γαλλία και Γερμανία θα συνεργαστούν, αλλά και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και θα πάει μπροστά μόνο με μία ισχυρή Γαλλία.

Σύμφωνα με την Angela Merkel, Γαλλία και Γερμανία θα αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και για να κάνουν την Ευρωζώνη πιο ανθεκτική σε μελλοντικές κρίσεις.

«Από γερμανικής πλευράς, οι Συνθήκες της Ε.Ε. μπορούν να αλλάξουν και η Γερμανία είναι έτοιμη για αυτό το βήμα, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να εργαστούμε πάνω στους τομείς που θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε», σημείωσε η A. Merkel.

Ο Emmanuel Macron απ’ την πλευρά του στάθηκε στην ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν περισσότερη προστασία στους λαούς της Ευρώπης.

Ο ίδιος μίλησε για σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει εις πέρας τους επόμενους μήνες, ενώ υπογράμμισε πως ο γαλλο-γερμανικός άξονας πρέπει να υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική στάση.

Ο νέος Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την θέλησή του η Ε.Ε. να γίνει λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο προστατευτική, ενώ εκτίμησε πως τις επόμενες εβδομάδες οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να φτιάξουν έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Για τις αλλαγές στις Συνθήκες, ο κ. Macron τόνισε ότι δεν αποτελούν πλέον ταμπού για τη Γαλλία.

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η Ε.Ε. δεν υπερασπίζεται κατάλληλα τους εργαζόμενούς της και ζήτησε η Ε.Ε. να μην είναι αφελής σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο και να προστατεύσει τις επιχειρήσεις της.

Photos: Hannibal Hanschke, Fabrizio Bensch, Pawel Kopczynski/ REUTERS

The post Ενωμένοι Merkel- Macron με στόχο μια δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα