Πάνω από 200 και πάλι τα νέα κρούσματα | Τι θα γίνει με τα σχολεία;

19:28 13/8/2020 - Πηγή: iPop

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα ημερησίως είναι ιδιαίτερα αυξημένα με τον αριθμό να είναι τριψήφιος πλέον καθημερινά παρά τα νέα μέτρα και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πόσα τα νέα κρούσματα στις 13 Αυγούστου; 

Την ίδια στιγμή, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19.

Τα νέα
κρούσματα στις 13 Αυγούστου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν δεδομένο ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτέμβρη. Ωστόσο, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς η πρόταση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς φαίνεται ότι βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη ανέφερε πως φαντάζει δύσκολο το να ανοίξουν στην ώρα τους, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το κατά πόσο θα είναι ενεργό ένα δεύτερο κύμα.

“Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία όπως ήταν το Μάιο και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10, όπου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά” τόνισε χαρακτηριστικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Οίκος ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα | Πάνω από 250 τα κρούσματα σε μια μέρα

Photo: Unsplash

Το άρθρο Πάνω από 200 και πάλι τα νέα κρούσματα | Τι θα γίνει με τα σχολεία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα