Οι 5 συμβουλές για να καταφέρεις να αποκτήσεις σωστή οδηγική συμπεριφορά

13:50 13/8/2020 - Πηγή: iPop

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας καταφέρνουμε και αποκτάμε το δίπλωμα οδήγησης. Βέβαια για να γίνουμε σωστοί οδηγοί είναι υποχρέωση μας να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αφού πάρουμε την άδεια οδήγησης. Λίγες συμβουλές για σωστή οδήγηση ποτέ δεν κάνουν κακό και εμείς θα σας τις δώσουμε απλόχερα.

Δεν έχει σημασία τι ηλικία είμαστε, ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς, εάν το αποφασίσεις να πάρεις το δίπλωμα και είμαστε σίγουροι πως θα το καταφέρεις. Ο σωστός οδηγός δεν κρίνεται από την ηλικία, αλλά από την οδηγική συμπεριφορά. Για να φτιάξουμε, όμως, την οδική συμπεριφορά μας πρέπει να ξέρουμε κάποιες

συμβουλές για σωστή οδήγηση, μετά την απόκτηση του διπλώματος.

Πάμε να δούμε μία – μία τις συμβουλές για σωστή οδήγηση:

Πήρες το δίπλωμα! Ξεκίνα αμέσως «πρακτική»!

Το γεγονός ότι πέρασες τις εξετάσεις οδήγησης, δεν σημαίνει ότι έγινες Σουμάχερ. Αν αναλογιστούμε το διάστημα που χρειάζεται, μέχρι να πάρεις το δίπλωμα στα χέρια σου, μπορεί και να έχεις ξεχάσει ποιος είναι ο συμπλέκτης. Μην αγχώνεσαι! Εφόσον λάβεις το δίπλωμα σου και είσαι νόμιμος, ξεκίνα την πρακτική, έχοντας μαζί στο αμάξι έναν πιο έμπειρο άτομο. Μην το πάρεις από φόβο! Θα σβήσει πολλές φορές το αμάξι και θα ακούσεις πολλές κόρνες. Μην «ιδρώσεις» που οι άλλοι πίσω σου δεν έχουν τρόπους. Κάνε πρακτική και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είσαι έτοιμος να πάρεις μόνος το αυτοκίνητο.

Αυτή είναι η μουσική που πρέπει ν’ ακούς όταν οδηγάς! 

Δοκίμασε τις αντοχές σου!

Στην οδήγηση δεν είναι όλα ρόδινα! Προφανώς μειώνεται ο χρόνος μετακίνησης σου από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά τις μέρες που έχει κίνηση τι κάνεις; Εκεί δοκιμάζεις τις αντοχές σου! Μαθαίνεις το «traffic», αλλά και το πως πρέπει να συμπεριφερθείς σε τέτοιες καταστάσεις. «Αντιμετώπισε» την κίνηση, έτσι θα μάθεις.

Οδήγησε σε μέρα με κακοκαιρία!

Προφανώς δεν σε συμβουλεύω με την πρώτη μπόρα να βγεις έξω στους δρόμους. Αυτό που σου συνιστώ να κάνεις είναι μια μέρα που έχει βροχερό καιρό να μην φοβηθείς να οδηγήσεις. Έτσι μαθαίνεις το αυτοκίνητο που οδηγείς, αλλά και τα αντανακλαστικά σου. Πέρα το ότι μαθαίνεις πράγματα, αποκτάς και περισσότερες οδηγικές εμπειρίες.

Στην πρώτη αναποδιά μην τα παρατήσεις!

Όταν είσαι νέος οδηγός, οι πιθανότητες να βρεις κάπου το αμάξι, να το γρατζουνίσεις, στη χειρότερη να το τρακάρεις. ΟΚ… Δεν έγινε κάτι, συμβαίνουν και στους καλύτερους οδηγούς. Το θέμα είναι, μετά από αυτό το γεγονός να μην πάρεις με φόβο την οδήγηση. Πάρε το αυτοκίνητο, οδήγησε και για να σου φύγει η φοβία πέρνα από το μέρος όπου τράκαρες.

Παράτα το κινητό!

Κινητό και οδήγηση δεν κολλάνε μαζί! Όταν οδηγείς δεν επείγει κανένα μήνυμα, καμία κλήση. Αν θες επειγόντως να μιλήσεις άναψε αλάρμ, σταμάτα όπου είναι εφικτό και όχι επικίνδυνο και πάρε τηλέφωνο. Κινητό και τιμόνι δεν πάνε, κανόνας απαράβατος, αν πρόκειται να τον παραβείς καλύτερα μην πιάσεις ποτέ τιμόνι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι η σωστή στάση όταν οδηγάς;

Photos: Pexels

Το άρθρο Οι 5 συμβουλές για να καταφέρεις να αποκτήσεις σωστή οδηγική συμπεριφορά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα