Αν δεν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό, μην ξεκινήσεις μια σχέση!

17:51 13/8/2020 - Πηγή: iPop

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ‘χεις ξεκαθαρίσει πριν ξεκινήσεις μια σχέση, να τα έχεις βάλει σε μια σειρά κι αυτά φυσικά δεν είναι λίγα. 

Ίσως να νόμιζες πως θα σου πούμε ότι πριν μια νέα σχέση πρέπει να έχεις τελειώσει με την προηγούμενη. Αυτό είναι δεδομένο. Προφανώς και για να μπεις σε μια νέα σχέση θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον πρώην σου. Γι’ αυτό και δεν θα σταθούμε σ’ αυτό.

Όμως, πριν ξεκινήσεις μια σχέση πρέπει

να έχεις κάνει κάτι πολύ σημαντικό κι αυτό αφορά εσένα και μόνο γι’ αυτό δώσε σημασία!

Pixabay

Πριν μπεις σε μια νέα σχέση, κάνε μια ενδοσκόπηση και σκέψου αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Έμεινες με το στόμα ανοιχτό; Αλήθεια λέμε! Το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό και για τη σχέση σου.

Όλες οι σκέψεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς μια νέα σχέση! 

Μην μπεις στον κόπο να ξεκινήσεις μια σχέση έχοντας προβλήματα με τον εαυτό σου, περιμένοντας ότι η σχέση σου θα σου τα λύσει. Ο σύντροφός σου μπορεί να σε βοηθήσει να εξελιχθείς, να γίνει καλύτερος άνθρωπος, ναι, μπορεί, όμως δεν είναι ο ψυχολόγος σου ούτε ο εαυτός σου για να κάθεται να σε ακούει συνέχεια και να σου λύνει τα προβλήματα που έχεις με το εγώ σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις θέματα αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, έλλειψη σεβασμού προς τον εαυτό σου, ψάχνεις ακόμα εσένα, νιώθεις πως διχάζεσαι σε πολλούς τομείς, τότε λύσε πρώτα αυτά τα θέματα κι έπειτα δεσμεύσου.

Κι αν δεν μπορείς μόνος σου να τα καταφέρεις και το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, τότε θα ήταν πολύ χρήσιμο να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο, ο οποίος πραγματικά θα σε βοηθήσει. Και ναι, αξίζει να προσπαθήσεις. Όχι για να καταφέρεις αργότερα να ‘σαι καλά σε μια σχέση, αλλά και για να τα βρεις με τον εαυτό σου, γιατί σίγουρα κι εσύ το έχεις ανάγκη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα do’s και τα don’ts για μια σταθερή κι ευτυχισμένη σχέση!

Photo: freestocks.org/ Unsplash

Το άρθρο Αν δεν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό, μην ξεκινήσεις μια σχέση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα