Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: κέντρο ενημέρωσης η πλατεία Αριστοτέλους

18:14 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Η πλατεία Αριστοτέλους άλλαξε όψη σήμερα. Στήθηκαν περίπτερα, όχι χριστουγεννιάτικα, λίγο αργότερα θα είναι αυτά, και γέμισε με ανθρώπους, κυρίως νέους.
Είναι όλοι αυτοί που συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα θέματα που αφορούν στον HIV και το AIDS.
Με μεγάλα αληθινά χαμόγελα και όρεξη για να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες μοιράζουν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά. Γιατί η γνώση και

η πρόληψη σώζουν ζωές.

«Είσαι για ενα γρήγορο; Είναι δωρεάν.» γράφει το Thess Checkpoint και σου δίνει πληροφορίες για το πώς θα κλείσεις ραντεβού για να κάνεις ένα γρήγορο τεστ για HIV και πού θα πας (Αλ.Σβώλου 15). Πηγαίνεις, σου τσιμπάνε λίγο το δάχτυλο για να πάρουν αίμα και σε 20′ έχεις τα αποτελέσματα της εξέτασης. Δεν αργεί, δεν πονάει.

«Άλλο HIV, άλλο AIDS» γράφει κάποιο άλλο ενημερωτικό φυλλάδιο. Ξέρεις τη διαφορά; Ο HIV είναι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας και προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν γίνει εγκαίρως η διάγνωση και ξεκινήσει η αντιρετροϊκή θεραπεία, επανέρχεται η άμυνα του οργανισμού και γίνεται πρακτικά αδύνατη η μετάδοση του ιού.
Αν το οροθετικό άτομο δεν το διαγνώσει εγκαίρως, o HIV θα εξελιχθεί στον ιό του AIDS, στο τελικό στάδιο της HIV λοίμωξης δηλαδή, κατά το οποίο εξασθενεί η άμυνα του οργανισμού και εκδηλώνονται καιροσκοπικές λοιμώξεις και νεοπλασίες.

Σε άλλο φυλλάδιο θα μάθεις πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς όχι. Αν δεν έπεσε στα χέρια σου το συγκεκριμένο, να σου πω οτι μεταδίδεται μέσω του αίματος, του σπέρματος, των προεκσπερματικών και κολπικών υγρών, καθώς και το μητρικό γάλα. Γι” αυτό και η χρήση προφυλακτικών είναι απαραίτητη.
Μην ανησυχείς, δε μεταδίδεται με το σάλιο, τον βήχα, την χειραψία, τις αγκαλιές και την χρήση ξένων ποτηριών κτλ.

Στην εκστρατεία ενημέρωσης συμμετείχε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, οι Γιατροι του Κοσμου, το Homophonia Thessaloniki Pride, και πολλοί ακόμα οργανισμοί και φορείς.
Μέχρι και εταιρεία ραδιοταξί μοίρασε προφυλακτικά στους πελάτες της!
Σε λίγη ώρα, στις 19:30, θα σχηματιστεί σήμερα μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» το γνωστό κόκκινο κορδελάκι, το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, με δεκάδες κόκκινα κεριά.

The post Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: κέντρο ενημέρωσης η πλατεία Αριστοτέλους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα