H Θεσσαλονίκη στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS

17:15 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια (1988) καθιερώθηκε με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η 1η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα του AIDS. Έτσι, σε όλη την χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο γενικότερα σήμερα θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό να ενημερώσουν αλλά παράλληλα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Σημείωση!

Το AIDS αποτελεί μία

από τις πιο φονικές επιδημίες του έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία. Η περίοδος της μεγάλης έξαρσης της ήταν την δεκαετία του ’90 ενώ από το 1981 παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κλινικά στις ΗΠΑ. Από τότε πάνω από 39.000.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την ζωή και περίπου 78.000.000 είναι φορείς του ιού.

Όποιος, λοιπόν, σήμερα επισκεφτεί την Πλατεία Αριστοτέλους θα έχει την δυνατότητα να πάρει έντυπο ενημερωτικό υλικό αλλά και δωρεάν προφυλακτικά. Επίσης σήμερα τις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Αναμμένα κόκκινα κεριά θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon) που είναι το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS και θα στείλουν με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα.

Η αφή κόκκινων κεριών θα πλαισιώνεται από διάφορες χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή των σχολών χορού Line of Dance, Danza Fuerte και το Τμήμα Γυμναζομένων ΧΑΝΘ. Τη μουσική επένδυση των εκδηλώσεων με πιάνο έχει αναλάβει η παιδική χορωδία «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα» ενώ τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

The post H Θεσσαλονίκη στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα