Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός διέταξε ο Πούτιν – Η μεγαλύτερη εκεχειρία από την αρχή του πολέμου

18:30 5/1/2023 - Πηγή: iPop

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε σήμερα 05/01, 36ωρη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκεχειρία του πολέμου, ο οποίος έχει διαρκέσει περισσότερο από 10 μήνες κι έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ παράλληλα έχει καταστρέψει εκατοντάδες περιοχές της Ουκρανίας.

Ουκρανία – Εκεχειρία για τα Χριστούγεννα διέταξε ο Πούτιν

Ο

Πούτιν διέταξε την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στις 6 Ιανουαρίου, ανέφερε το Κρεμλίνο. Πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν στη Ρωσία και την Ουκρανία, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 6-7 Ιανουαρίου, οπότε ήθελε να τους επιτρέψει να παρευρεθούν στις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς και ανήμερα.

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος κάλεσε νωρίτερα την Πέμπτη και τις δύο πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία να τηρήσουν μια χριστουγεννιάτικη εκεχειρία.

«Έπαιζα πιάνο για να μην ακούμε τις βόμβες εγώ και η οικογένειά μου» – Η 15χρονη Veronica Ahafonova περιγράφει τη δραματική καθημερινότητα για ένα παιδί εν καιρώ πολέμου

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, δίνω εντολή στον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να θεσπίσει καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής των μερών στην Ουκρανία από τις 12.00 της 6ης Ιανουαρίου 2023 έως τις 24.00 της 7ης Ιανουαρίου, 2023», είπε ο Πούτιν στη διαταγή.

NurPhoto/NurPhoto μέσω Getty ImagesΟυκρανία – Εκεχειρία για τα Χριστούγεννα

«Από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που δηλώνουν την Ορθοδοξία ζουν στις περιοχές των εχθροπραξιών, καλούμε την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να τους επιτρέψει να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς και την ημέρα των Χριστουγέννων», συμπλήρωσε.

Τα παιδιά της Ουκρανίας είναι τα αθώα θύματα ενός καταστροφικού πολέμου- Παιδικές ψυχές που αργοσβήνουν μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον

Να υπενθυμίσουμε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποκαλούμενη από την πλευρά της Ρωσίας και ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, είναι μια εμπόλεμη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αποτελώντας ουσιαστικά την κορύφωση της συνεχιζόμενης εδώ και 8 χρόνια Ρωσο-ουκρανικής διαμάχης. Ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ύστερα από την εντολή του Πρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, να προελάσουν τα ρωσικά στρατεύματα εντός ουκρανικού εδάφους. Μέχρι στιγμής ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει και την ζωή τους έχουν χάσει εκατομμύρια άνθρωποι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός διέταξε ο Πούτιν – Η μεγαλύτερη εκεχειρία από την αρχή του πολέμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα