Τζόκοβιτς για το Roland Garros: «Οτιδήποτε εκτός από τον τίτλο δεν είναι ικανοποιητικό»

Ο Σέρβος θρύλος του τένις, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη (28/5) κόντρα στον Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ, εξήγησε πως στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η κατάκτηση του τίτλου, αφού οτιδήποτε άλλο το θεωρεί αποτυχία.

«Χαμηλές προσδοκίες, υψηλοί στόχοι. Ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω, ειδικά στα Grand Slams παίζω το καλύτερο τένις ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος και στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου μπόρεσα να το κάνω. Οπότε αυτός είναι ο στόχος. Το λέω εδώ και καιρό ότι θέλω να φτάσω στο peak μου στο χώμα εδώ

στο Παρίσι. Πέρυσι ήταν μια καταπληκτική σεζόν, ειδικά στο Roland Garros και ελπίζω να κάνω ένα καλό τουρνουά. Σίγουρα οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν οι καλύτεροι για εμένα και γι’ αυτό προσπαθώ μέρα με τη μέρα να χτίσω τη φόρμα και το μομέντουμ για να έχω την ευκαιρία να πάω πιο μακριά στη διοργάνωση», δήλωσε αρχικά ο Τζόκοβιτς και συνέχισε:

«Ξέρω τις αρετές μου, τι μπορώ να καταφέρω. Αν αισθάνεσαι καλά πνευματικά και σωματικά, από άποψη παιχνιδιού και φυσικά με λίγη τύχη κόντρα στους καλύτερους στον κόσμο, αν όλα αυτά ενωθούν κερδίζεις ένα σλαμ. Το έχω ζήσει 24 φορές στην καριέρα μου, έχω παίξει και πολλούς άλλους ημιτελικούς και τελικούς. Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω σε ένα Grand Slam. Eίναι τελείως διαφορετικό τουρνουά και διαφορετική αίσθηση σε σχέση με άλλες διοργανώσεις».

Τέλος, ο Σέρβος συμπλήρωσε: «Είναι δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτό, είναι υποκειμενικό. Σχεδόν ντρέπομαι να πω… Οτιδήποτε εκτός από τον τίτλο δεν είναι ικανοποιητικό. Πάντα ήταν έτσι. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται αλαζονικό, αλλά η καριέρα μου το στηρίζει αυτό. Ένας από τους βασικούς λόγους που παίζω ακόμα είναι να γράψω ιστορία στο άθλημα και να κερδίσω τους μεγαλύτερους τίτλους, το Roland Garros είναι ένας από αυτούς. Γι’ αυτό οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι, αλλά πρέπει να χαμηλώσω τις προσδοκίες. Όταν λέω αυτό, εννοώ να μην βλέπω πολύ μπροστά, ποιον μπορεί να αντιμετωπίσω στους προσεχείς γύρους, αλλά να προχωράω μέρα με τη μέρα, χτίζοντας το παιχνίδι μου. Διότι αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν έχω παίξει σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Το χρειάζομαι για να πάω στον τελικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα