Ουκρανία: Έλληνες νεκροί μετά από βομβαρδισμό στην Μαριούπολη – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

16:16 26/2/2022 - Πηγή: iPop

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το “Ελληνικό χωριό” Σαρτανά κοντά στην Μαριούπολη όπου βρίσκονται πολλοί Έλληνες ομογενείς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα της Μαριούπολης υπάρχουν 10 νεκροί Έλληνες, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Την είδηση για τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης, ανέφερε και ο υπουργος Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντον Γερασένκο, τονίζοντας πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα παιδί.

Ουκρανία: Πύραυλοι χτυπούν πολυκατοικία στο Κίεβο – Νέο μήνυμα Ζελένσκι: “Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα”

Έλληνες
νεκροί και τραυματίες στο χωριό Σαρτανά: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

“Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, γίνεται γνωστό με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας”.

Eκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος. https://t.co/o9C71U3Nt2

Nikos Dendias (@NikosDendias) February 26, 2022 Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο από τo απόγευμα του Σαββάτου 26/02 έως το πρωί της Δευτέρας 28/02

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως εχθρός.

«Για την αποτελεσματικότερη άμυνα της πρωτεύουσας και την ασφάλεια των κατοίκων της, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από σήμερα (26 Φεβρουαρίου) στις 17.00 έως το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αυστηροί κανόνες χρειάζονται για να καθαρίσει η πόλη, η οποία πλήττεται από βομβαρδισμούς και πυρά, από τα «σαμποτάζ του εχθρού και τις ομάδες αναγνώρισης».

Ο χάρτης με τα πεδία μάχης στην Ουκρανία

Map showing Kyiv where Ukraine and Russian forces are fighting, as of February 26, 0930 GMT#AFPgraphics @AFP pic.twitter.com/dGAgiRSEyg

AFP News Agency (@AFP) February 26, 2022 Οι χώρες που βοηθούν την Ουκρανία

Η Σλοβακία θα στείλει πυρομαχικά του πυροβολικού και καύσιμα συνολικής αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιάροσλαβ Ναντ. Ο Ναντ είπε ότι το φορτίο περιλαμβάνει 12.000 φυσίγγια διαμετρήματος 120 χιλιοστών, 10 εκατομμύρια λίτρα καύσιμο ντίζελ και 2,4 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία θα δωρίσει στην Ουκρανία πολυβόλα, αυτόματα τυφέκια και τυφέκια ακριβείας, περίστροφα και πυρομαχικά, αξίας 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας.

Kαύσιμα και πολυβόλα στέλνει το Βέλγιο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντερ Κρόο σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων. Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται» σημείωσε ο κ. Ντε Κροο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ουκρανία: Έλληνες νεκροί μετά από βομβαρδισμό στην Μαριούπολη – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Πληροφορίες, Έλληνες, Μαριούπολη,oukrania, plirofories, ellines, marioupoli