Όσο τα νούμερα του Squid Game μεγαλώνουν, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι- Η προειδοποίηση για τα σχολεία και η πρόσκληση για το αληθινό παιχνίδι του καλαμαριού

16:20 20/10/2021 - Πηγή: iPop

Το «Squid Game» είναι η νέα σειρά στο Netflix και μιλούν κυριολεκτικά όλοι γι’ αυτήν! Το παιχνίδι του καλαμαριού μας έχει ενθουσιάσει όλους, ενώ οι συνδρομητές του Netflix έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Παράλληλα οι ανησυχίες των ειδικών και οι κίνδυνοι από το Squid Game πληθαίνουν διαρκώς και δημιουργούν προβληματισμούς.

Η επιτυχία του «Squid Game» βοήθησε το Netflix

να διπλασιάσει τους νέους συνδρομητές του και πραγματικά το νούμερο, συγκριτικά με πέρυσι, ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

H σειρά από τη Νότια Κορέα, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, είναι η πιο επιτυχημένη που κυκλοφόρησε ποτέ η πλατφόρμα, καθώς περισσότεροι από 142 εκατομμύρια θεατές την παρακολούθησαν παγκοσμίως.

Squid Game: Εσύ τι θα έκανες αν η ζωή σου κρεμόταν από μια κλωστή;

«Ένα συγκλονιστικός αριθμός 142 εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τον τίτλο στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες του. Το εύρος της δημοτικότητας του Squid Game είναι πραγματικά εκπληκτικό», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή προς τους επενδυτές. Η κορεάτικη σειρά κατέλαβε την πρώτη θέση σε 94 χώρες.

Ανακοινώνοντας τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά του, το Netflix δήλωσε ότι έχει προσθέσει 4,4 εκατομμύρια συνδρομητές τους τελευταίους τρεις μήνες, ξεπερνώντας με άνεση τις προσδοκίες της Wall Street.

Το Netflix προβλέπει ότι θα προσθέσει 8,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ συνολικά για τη χρονιά αναμενόταν ότι οι νέοι συνδρομητές θα έφταναν τα 18,4 εκατομμύρια.

Squid Game: Εσύ σε ποιο challenge θα έφτανες; Κάνε το quiz και μάθε αν θα επιβίωνες

Το παιχνίδι του καλαμαριού στην Ελλάδα αποδεικνύει τη δύναμη της σειράς:

Η φρενίτιδα του «Squid Game» έχει επηρεάσει και το ελληνικό κοινό το οποίο με ένα group στο Facebook επιχείρησε να κάνει τη σειρά πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα group στο Facebook, το οποίο καλούσε τους ενδιαφερόμενους να πάρουν μέρος στις δοκιμασίες της επιτυχημένης σειράς «κάπου στην Αθήνα».

Μέσα από τη σελίδα, μάλιστα, οι διοργανωτές φέρονται να ζητούσαν 25 ευρώ ανά άτομο, για το «Squid Game» Challenge, που θα διοργανωνόταν στις 23 Οκτωβρίου σε άγνωστη τοποθεσία.

«Θα καταφέρεις να επιβιώσεις τις δοκιμασίες; Εάν πιστεύεις πως ναι, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή σου για το Σάββατο (23/10) και θα λάβεις την κάρτα σου με την ώρα και το μέρος.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, υπήρξαν πολλές και έντονες και οδήγησαν μέσα σε λίγα 24ωρα στην ακύρωση του event.

5 πράγματα που πάμε στοίχημα πως δεν ήξερες για το Squid Game

Κίνδυνοι από το Squid Game: Προειδοποιητικά μηνύματα προς όλους τους γονείς

Πολλές είναι οι αναφορές που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για νεαρά άτομα που αντιγράφουν τις βίαιες προκλήσεις του «Squid Game» και ένα συμβούλιο στη νότια Αγγλία προειδοποιεί τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να δουν τη σειρά.

Το τμήμα διασφάλισης της εκπαίδευσης ενός συμβουλίου στο Bedfordshire έστειλε μήνυμα σε γονείς και κηδεμόνες της περιοχής, προτρέποντάς τους να «παραμείνουν σε εγρήγορση, μετά από αναφορές για παιδιά και νέους που αντιγράφουν τα παιχνίδια και την βία από την νέα σειρά του Netflix Squid Game, που προορίζεται για θεατές άνω των 15 ετών».

Η υπόθεση της σειράς σχετίζεται με συμμετέχοντες οι οποίοι διαγωνίζονται σε επικίνδυνες πίστες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων. Αν δε τα καταφέρουν, τότε πυροβολούνται εν ψυχρώ. Παρόλο που αρκετά από τα παιχνίδια του «Squid Game» χρειάζονται ειδικές υποδομές, ειδικοί δεν αποκλείουν το γεγονός ότι μπορούν να αναπαραχθούν στις παιδικές χαρές, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

Ο ψυχολογικός λόγος που έπαθε όλος ο κόσμος εμμονή με το Squid Game

Ακόμα και παιδιά που δεν βλέπουν ολόκληρα τα επεισόδια της σειράς, έχουν παρακολουθήσει αποσπάσματα των βίαιων παραλλαγών παιδικών, από σύντομα βίντεο στο TikTok.

Σύμφωνα με αναφορές, κάποια παιδιά χρησιμοποιούν βία για να τιμωρούν τους «χαμένους». Το πιο δημοφιλές παιχνίδι φαίνεται πως είναι το «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα». Σε σχολείο στο Βέλγιο, οι «νικητές» χτυπούσαν τους μαθητές που δεν τα κατάφερναν.

«Υπάρχουν ανησυχητικές αναφορές για παιδιά και νέους που παίζουν το «Squid Game» στο σχολείο. Την σειρά παρακολουθούν, επίσης, σε άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube, και δεδομένης της δημοφιλίας της, έχουν εφεύρει πολλά μίνι-παιχνίδια βασισμένα στο «Squid Game», αναφέρει το συμβούλιο γονέων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσο τα νούμερα του Squid Game μεγαλώνουν, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι- Η προειδοποίηση για τα σχολεία και η πρόσκληση για το αληθινό παιχνίδι του καλαμαριού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όσο, Squid Game,oso, Squid Game