Όσο μεγαλώνεις τόσο καλύτερο μπορεί να είναι το σεξ με τον σύντροφο σου

13:40 16/8/2020 - Πηγή: iPop

Ποιος είπε ότι όσο περνάνε τα χρόνια το σεξ δεν είναι το ίδιο καλό με πρώτα; Μπορεί να γίνει και καλύτερο! Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται, και αυτό είναι το μόνο που ισχύει! Υπάρχει τρόπος να κάνεις όλο και καλύτερο σεξ όσο μεγαλώνεις με το σύντροφο σου.

Καλύτερο σεξ όσο μεγαλώνεις με το σύντροφο σου

Το σεξ είναι σίγουρα μία πολύ ισχυρή συναισθηματική εμπειρία που όμως έχει και πολλά οφέλη στην υγεία σου. Επίσης, δεν έχει ηλικία! Τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν ανάγκη από την σεξουαλική επαφή. Πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για οικειότητα με το σύντροφο σου. Φυσικά, το σεξ στα 70 ή στα 80 μπορεί να μην είναι όπως στα 20 ή στα 30 – αλλά με κάποιους τρόπους μπορεί να είναι καλύτερο!

Όσο μεγαλώνεις μπορείς και καταλαβαίνεις καλύτερα τις ανάγκες που έχεις όταν πρόκειται για τη σεξουαλική σου ζωή. Με το πέρασμα του χρόνου αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία και αισθάνεσαι περισσότερο απελευθερωμένη από τα μη ρεαλιστικά ιδανικά της νεολαίας και τις προκαταλήψεις των άλλων. Έχεις μεγαλώσει τα παιδιά σου και έτσι έχεις περισσότερο χρόνο με το σύντροφό σου χωρίς περισπασμούς.

Ωστόσο, για διάφορους λόγους υπάρχει συχνά η ανησυχία ότι όσο μεγαλώνεις η σεξουαλική σου ζωή μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή και έτσι πολλά ζευγάρια καταλήγουν να αποξενώνονται και να μη βρίσκονται σε προσωπικές στιγμές όπως πρώτα. Μερικοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας αισθάνονται αμήχανα, είτε από το γηράσκον σώμα τους είτε από την «απόδοση» τους, ενώ άλλοι επηρεάζονται από κάποια ασθένεια ή κάποια απώλεια συντρόφου. Πολλές φορές επίσης μία προσωρινή κατάσταση μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμη χωρίς να το αντιληφθείς και γι’ αυτό καλό θα είναι να λάβεις προληπτικά τα μέτρα σου.

Είτε θέλεις να επανεκκινήσεις ή να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή, είναι σημαντικό να είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις νέα πράγματα και να ζητήσεις και κάποια επαγγελματική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αντισταθμίσεις τις φυσιολογικές αλλαγές που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου. Με τις κατάλληλες πληροφορίες και την κατάλληλη υποστήριξη, τα χρόνια που ζεις με το σύντροφό σου μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή για να εξερευνήσεις τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητάς σου.

Τα οφέλη του σεξ σε μεγαλύτερη ηλικία

Εκτός από τα συναισθηματικά οφέλη του να κάνεις καλύτερο σεξ όσο μεγαλώνεις, υπάρχουν και οφέλη στην υγεία σου. Οι προσωπικές σχέσεις αποκτούν συχνά μεγαλύτερη σημασία όσο μεγαλώνεις και το σεξ μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης με τον σύντροφο σου. Το σεξ ωφελεί την υγεία σου με τους εξής τρόπους:

Βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία. Το σεξ μπορεί να κάψει λίπος, να κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει ενδορφίνες και να μειώσει δραστικά το άγχος.Αυξάνει τη διάρκεια ζωής. Μία καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου.Βάζει πιο στιβαρά θεμέλια στη σχέση σου. Το σεξ είναι μια ευκαιρία να εκφράσεις την εγγύτητα της βαθύτερης σχέσης σου.Μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο. Το σεξ σου δίνει την ευκαιρία να ξεφύγεις από τη σκληρή πραγματικότητα του κόσμου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Το καλύτερο σεξ της ζωής σου

Photo: Artem Beliaikin/Pexels

Το άρθρο Όσο μεγαλώνεις τόσο καλύτερο μπορεί να είναι το σεξ με τον σύντροφο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα