Όσα ξέρουν μόνο οι παιδικοί μας φίλοι

08:32 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Θυμάσαι τότε που ήσουν παιδί και έπαιζες με την Αννούλα στη γειτονιά; Η Αννούλα σήμερα μεγάλωσε και παραμένει η καλύτερη σου φίλη. Και δεν είναι παράλογο, καθώς είναι παιδική σου φίλη και γνωρίζει όσα ξέρουν μόνο οι παιδικοί μας φίλοι! Και ναι, έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχουν πράγματα που τα ξέρουν μόνο αυτοί οι μικροί ήρωες οι οποίοι μας συντροφεύουν για δεκαετίες και μπορούν όχι μόνο να μας βοηθήσουν αλλά και να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!

Οι παιδικοί μας φίλοι μας διδάσκουν τι θα πει εμπιστοσύνη

Όταν είμαστε νεότεροι, είμαστε πιο δεκτικοί στους ανθρώπους χωρίς

να είμαστε κυνικοί. Εμπιστευόμαστε εύκολα. Όσο μεγαλώνουμε αυτή η ιδιότητα μας μειώνεται. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως οι φίλοι που έχουμε από την παιδική μας ηλικία μπορούν να μας διδάξουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον, να μας διδάξουν κάτι που σαν ενήλικοι δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε ποτέ! Οι φιλίες μας γίνονται όλο και πιο κλειστές, όσο μεγαλώνουμε. Φιλτράρουμε πιο έντονα τους ανθρώπους που προσπαθούν να μπουν στη ζωή μας και τους επιτρέπουμε πολύ πιο δύσκολα να τα καταφέρουν να γίνουν κομμάτι της ζωής μας. Οι φιλίες, όμως, που έχουμε από την παιδική μας ηλικία, μας μαθαίνουν να νιώθουμε εμπιστοσύνη και να μπορούμε να αφεθούμε και να είμαστε ο εαυτός μας.

Ξέρουν τις αδυναμίες μας και τα δυνατά μας σημεία

Οι παιδικοί φίλοι καταλαβαίνουν τι μας κάνει να νιώθουμε καλά και ποια είναι τα δυνατά μας σημεία, επειδή ήταν δίπλα μας όταν αυτές οι ιδιότητες μας είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται! Ξέρουν τις αδυναμίες μας αλλά εκτιμούν και όλα τα θετικά του χαρακτήρα μας! Αυτό το είδος της αποδοχής και της αγάπης είναι ίσως το πιο δυνατό πλεονέκτημα σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.

Μπορούν να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση μας σε δύσκολες φάσεις μας

Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι έφηβοι με υψηλής ποιότητας φιλίες βιώνουν περισσότερο την προσαρμογή και έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει μόνο στην εφηβεία μας. Ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες η αποδοχή από τους παιδικούς μας φίλους είναι μεγαλύτερη και το είδος της υποστήριξης που λαμβάνουμε από αυτούς είναι ζωτικής σημασίας.

Ξέρουν πώς να μας στηρίξουν συναισθηματικά!

Οι καλύτεροι φίλοι μας-τους οποίους έχουμε από τα παιδικά μας χρόνια- βλέπουν όχι μόνο τις εξωτερικές αλλαγές μας αλλά και τις συναισθηματικές αλλαγές που βιώνουμε! Ξέρουν, λοιπόν, λόγω εμπειρίας, πώς να μας στηρίξουν όταν πέφτουμε συναισθηματικά!

Μας οδηγούν έξω από το comfort zone μας

Ποιος άλλος θα μπορούσε να μας πείσει να ανέβουμε στο roller coaster που φοβόμαστε ή να μιλήσουμε σε κάποιον και να εκφράσουμε όσα αισθανόμαστε χωρίς να τρέμουμε σαν το ψάρι έξω από το νερό! Ναι, σωστά σκέφτηκες, αυτή τη δυνατότητα έχουν μόνο οι παιδικοί μας φίλοι! Κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια σε εμπειρίες!

Μας κρατάνε δεμένους με τον τόπο καταγωγής μας! (αν έχουμε φύγει)

Όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες μας αλλάζουν και οι περισσότεροι που είμαστε από μικρότερες πόλεις φεύγουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας σε μεγαλύτερες πόλεις. Το να είσαι όμως μακριά από την πόλη σου δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένο ότι θα χάσεις τους δεσμούς σου, καθώς όλες οι αναμνήσεις με τους παιδικούς μας φίλους είναι εκεί!

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που οι καλύτεροι μας φίλοι δεν έχουν φύγει…. Μένουν πίσω στην πόλη όπου μεγαλώσατε παρέα και εμείς κάνουμε ταξίδια συνέχεια για να βρεθούμε μαζί τους! (τώρα αν εκείνοι έρχονται να μας βρουν… είναι άλλο θέμα!)

Ξέρουν πως είμαστε όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε αντίξοες συνθήκες

… και μπορούν να μας ηρεμήσουν όταν παθαίνουμε κρίσεις! Ξέρουν πως αντιδράμε, πως σκεφτόμαστε και τι πρέπει να πουν για να μας ηρεμήσουν όταν ζοριζόμαστε από διάφορες καταστάσεις!

The post Όσα ξέρουν μόνο οι παιδικοί μας φίλοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα