Χόρεψε tango για να νικήσεις τη νόσο του Πάρκινσον

06:01 30/9/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις ακούσει πολλά για τη νόσο του Πάρκινσον και φυσικά θα ξέρεις πως πλήττει συνεχώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη. Ενώ, στο παρελθόν πιστεύαμε πως Πάρκινσον μπορούν να πάθουν μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας, αυτό άλλαξε και συνεχώς βλέπουμε όλο και νεότερα άτομα να νοσούν. Εκτός, από τη φαρμακευτή αγωγή που χρησιμοποιείται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις περιπτώσεις θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως μπορεί να σε βοηθήσει και tango.

Ναι, καλά άκουσες, ο γνωστός ιρλανδικός, αισθησιακός χορός.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιου του Σαουθάμπτον αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος χορός μπορεί να επιδράσει ανασταλτικά στη νόσο του Πάρκινσον. Τα τακτικά μαθήματα χορού, βοηθούν στην ανάκτηση του ελέγχου των κινήσεων αλλά και στον πιο σωστό έλεγχο των νευρών των άκρων.

Ενώ, το Πάρκινσον προβλέπει την προοδευτική απώλεια των νευρικών κυττάρων και της ντοπαμίνης, ο χορός τα βοηθά να επανακτηθούν από τον οργανισμό και να μπουν σε εγρήγορση. Οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν tango δύο φορές την εβδομάδα για 2 μόνο μήνες είδαν βελτίωση στην ισορροπία αλλά και στην κινητικότητα τους κατά 30 % παραπάνω από όσους έκαναν μόνο συμβατικές κινήσεις.

Συμβουλή!

Ακόμα και αν είσαι μικρής ηλικίας αν έχεις άτομα στο σόι σου που έχουν νοσήσει από Πάρκινσον καλό θα ήταν να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί κάποια στιγμή να νοσήσεις και εσύ! Οπότε μην περιμένεις να το πάθεις, ξεκίνα tango από τώρα και όλα θα πάνε καλά.

The post Χόρεψε tango για να νικήσεις τη νόσο του Πάρκινσον appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα