Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι νίκες των Ελλήνων, το νέο πανελλήνιο ρεκόρ και η αλλαγή προγράμματος

11:38 25/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο έχουν ξεκινήσει και η Ελλάδα κάνει δυναμικές εμφανίσεις σε όλα τα αγωνίσματα. Οι Έλληνες αθλητές δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Νέα πανελλήνια ρεκόρ και προκρίσεις σε τελικούς είναι μερικά από τα κατορθώματα των Ελλήνων αθλητών στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από την Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδα

Η Άννα Ντουντουνάκη σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ πεταλούδα με το 57.25 του ημιτελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά πήρε την 9η θέση.

Μπορεί αυτός ο χρόνος να μην της έδωσε μια θέση για τον μεγάλο τελικό, αλλά στον αγώνα στόχο της χρονιάς κολύμπησε πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά και από κάθε άλλη Ελληνίδα.

Η Άννα Ντουντουνάκη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της μετά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό για έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

“Χαίρομαι που τη στιγμή που έπρεπε μπόρεσα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα. Πιστεύω ότι έδωσα ότι περισσότερο είχα σε αυτήν την κούρσα. Χαίρομαι που έκανα ένα πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό. Στεναχωριέμαι που αυτό δεν ήταν αρκετό για λίγο για να μπω στην οκτάδα, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αχάριστη. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ξεκίνησε η Ολυμπιακή προετοιμασία με δύο στόχους, ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό και οκτάδα στην Ολυμπιάδα. Πέτυχα τον έναν και με το παραπάνω, έχασα τον άλλον. Έτσι είναι, αυτά έχει η ζωή. Χαίρομαι που τουλάχιστον και στα δύο έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό την ώρα που έπρεπε”, ήταν οι δηλώσεις της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος των 10μ του αεροβόλου πιστολιού κατέλαβε η Άννα Κορακάκη

Η 25χρονη Ολυμπιονίκης της σκοποβολής έδωσε δύο δύσκολους αγώνες και μάλιστα μετά από αρκετό διάστημα, λόγω της πανδημίας. Η πρωταθλήτρια έμεινε πάρα πολύ ικανοποιημένη από τον προκριματικό αφού, μάλιστα, πλησίασε πολύ το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο τελικός, όμως, κρίθηκε στο timing αφού η Κορακάκη είχε μια όχι και τόσο καλή βολή τη στιγμή που κρινόταν αν θα αποκλειστεί ή όχι και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας και στην έκτη θέση.

Η έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι ένα καθόλου κακό αποτέλεσμα, καθώς ακόμη και η είσοδος στην οχτάδα του τελικού, από τις 53 συμμετέχουσες, αποτελεί πολύ σημαντικό κατόρθωμα.

“Ο τελικός είναι κάτι το διαφορετικό. Όπως τονίζω κάθε φορά, ο τελικός ειδικά στο δικό μας άθλημα είναι ρώσικη ρουλέτα. Ακόμα και η πρόκριση στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία και εγώ ήρθα εδώ με αυτόν τον στόχο. Την πρόκριση στον τελικό και όχι τα μετάλλια. Ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Είναι πραγματικά ρώσικη ρουλέτα. Αν παίζαμε μετά από μια ώρα θα βλέπατε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ίδια μέρα, οι ίδιες αθλήτριες και στην ίδια φόρμα, τα αποτελέσματα αλλάζουν δραματικά”, ανέφερε η Άννα Κορακάκη.

Όσον αφορά την παρουσία της στον προκριματικό τόνισε: “Για τον προκριματικό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Έφυγα με τεράστια αισιοδοξία για να έρθω στον τελικό. Έκανα έναν εξαιρετικό αγώνα. Δύο πόντους κάτω από το Παγκόσμιο ρεκόρ που είχα πετύχει το 2018. Πάρα πολλά δεκάρια, πάρα πολύ καλή τακτική και τεχνική”.

Κλείνοντας μίλησε για τους στόχους της για τη συμμετοχή της στα 25μ.: “Σίγουρα ο στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό. Από εκεί και πέρα ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Φυσικά, προσδοκούμε για ένα μετάλλιο, όπως κάναμε και εδώ. Αλλά είπαμε είναι το timing της κακή βολής, είναι πολλά”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sportsfeed.gr (@sportsfeedgr)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το video της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια και οι πρώτες δηλώσεις του για την πρόκριση στον τελικό

Τρεις προκρίσεις σε ημιτελικούς για τους Έλληνες κωπηλάτες

Τρεις προκρίσεις σε ημιτελικούς πανηγύρισαν σε διάστημα λίγων λεπτών οι Έλληνες κωπηλάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς συνεχίζουν την προσπάθεια τους.

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με χρόνο 7:28.00 πήραν την 1η θέση και ήταν ένα από τα 3 πληρώματα που πήραν την πρόκριση για τη 12άδα του ημιτελικού.

Έπειτα, η Αννέτα Κυρίδου ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στον προημιτελικό του σκιφ στην 3η θέση με επίδοση 8:02.19 που της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Κι οι επιτυχίες ολοκληρώθηκαν με την εξαιρετική παρουσία του Στέφανου Ντούσκου ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην προημιτελική σειρά του και την Τετάρτη στις 05:18 ώρα Ελλάδας, θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Τεράστια νίκη από την Εθνική ομάδα ανδρών στο πόλο

Τρομερή εμφάνιση και τεράστια νίκη από την εθνική ομάδα ανδρών επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο. Αυτή ήταν η πρώτη ελληνική νίκη επί των Ούγγρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

REUTERS/KACPER PEMPELΤο καλύτερο ξεκίνημα για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Ιδανικό ξεκίνημα για την ελληνική ιστιοπλοΐα και την Βασιλεία Καραχάλιου η οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία των Laser Radial. Έχει άλλη μια κούρσα στο σημερινό πρόγραμμα για την Καραχάλιου που είναι από τις ελπίδες μας για ένα μετάλλιο στο Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες, Κολύμβηση: Στα ημιτελικά ο Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου έστω και οριακά πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στα 100μ ύπτιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής μετείχε στην 6η προκριματική σειρά και παρόλο που στο πρώτο 50αρι γύρισε πρώτος η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς τερμάτισε στην 5η θέση με επίδοση 53:77. Αυτή η επίδοση πάντως τον έφερε στην 15η θέση των προκριματικών και του χάρισε μια θέση στα ημιτελικά.

Αντιθέτως ο Δημήτρης Μάρκος αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στα 200μ. ελεύθερο, πλησιάζοντας το ατομικό ρεκόρ του, πήρε τελικά την 31η θέση με χρόνο 1:49.16.

Ο 20χρονος Έλληνας κολυμβητής, ο οποίος μετείχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα με πρόσκληση της FINA θα αγωνιστεί και στα 800μ. ελεύθερο.

Προκρίθηκε στον β’ γύρο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 τον Philipp Kohlschreiber και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να συνάντησε μεγαλύτερη, από την αναμενόμενη, αντίσταση στον πρώτο του αγώνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έστω και δύσκολο δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον Γερμανό αντίπαλο του και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει σε δύο ημέρες τον Αμερικανό Frances Tiafoe.

Η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν οι κούρσες της Τρίτης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει την Ιαπωνία

Ο τυφώνας που πλησιάζει τις Ιαπωνικές ακτές, άρχισε να έχει επιπτώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία της κωπηλασίας ανακοίνωσε πως αναβάλλονται όλες οι κούρσες της Τρίτης καθώς αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία η οποία θα χτυπήσει και το Τόκιο.

Ετσι, με τις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα, ο ημιτελικός του διπλού με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου θα γίνει την Τετάρτη στις 06:20 ώρα Ελλάδος, ενώ την Πέμπτη θα αγωνιστούν στα ημιτελικά του μονού η Αννέτα Κυρίδου (04:30) και ο Στέφανος Ντούσκος (05:10)

Πλέον μένει να φανεί αν θα έχουμε και άλλες αναβολές σε αθλήματα που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή από την Δευτέρα το βράδυ (26/7), με αποκορύφωμα την Τρίτη (27/7).

OFFICIAL COMMUNICATION #olympicrowing #rowing #worldrowing #Tokyo2020 pic.twitter.com/n30McxEBq9

World Rowing (@WorldRowing) July 25, 2021

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι νίκες των Ελλήνων, το νέο πανελλήνιο ρεκόρ και η αλλαγή προγράμματος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ριο 2016, ολυμπιακοί αγώνες, αγωνες, ρεκορ, ελλαδα, νέα, instagram, hellenic, olympic, συμμετοχή, video, εμφάνιση, ουγγαρια, ολυμπιακος, laser, ύπτιο, συγκεκριμένο, fina, official, twitter, world, ipop, google, news, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ιαπωνια, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, www.google.gr, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, η ζωη, αποτελεσματα, instagram, ipop, εθνικη, κοντρα, προγραμμα, ωρα, news, olympic, αρθρο, αισιοδοξια, αννα, βραδυ, γεγονος, γινει, γινονται, δακρυα, δεκατα, δευτερα, διαστημα, δειτε, δηλωσεις, εμφάνιση, εξι, επρεπε, επιτυχια, ζωη, ιδια, ημιτελικος, ύπτιο, μαρια, νικη, ξεκινημα, ομαδα, ολυμπιακη, πεμπτη, πεταλουδα, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, τυφωνας, τοκιο, τριτη, φυσικα, φορμα, φορα, χριστινα, χρονος, ωρα ελλαδας, δημητρης, ειπαμε, εμφανισεις, fina, γερμανο, hellenic, ηρθα, laser, παιχνιδι, ρωσικη ρουλετα, θεματα, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα