Japandi Design: Μια νέα τάση που έφερε το Instagram

13:43 24/7/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μη γνωρίζεις πως η Ιαπωνία και η Σκανδιναβία έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά όταν πρόκειται για το Design τα κοινά σημεία είναι περισσότερα από όσα νομίζεις! Και τα δύο είδη επικεντρώνονται στην απλότητα, την άνεση και τα φυσικά στοιχεία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και περισσότερους σχεδιαστές να συνδυάζουν και τα δύο είδη διακόσμησης με την ονομασία Japandi. Μια νέα

τάση που θα δεις ότι θα καταλάβει το Instagram φέτος το καλοκαίρι!

Τι είναι το Japandi Design;

Ο όρος Japandi προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων “Japanese” και “Scandinavian” και σημαίνει αυτό ακριβώς που έχεις στο μυαλό σου! Είναι, δηλαδή, ο συνδυασμός της σκανδιναβικής λειτουργικότητας και του ιαπωνικού ρουστίκ μινιμαλισμού και ήρθε για να συνδυάσει το αίσθημα της τέχνης, της φύσης και της απλότητας, εστιάζοντας σε καθαρές γραμμές, φωτεινούς χώρους και χρώματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Japandi (@japandi_design)

Πώς να επιτύχεις την απόλυτη καλοκαιρινή διακόσμηση

Tips για να υιοθετήσεις το Japandi Design στο σπίτι σου:

Εάν είσαι fan του μινιμαλισμού και του “Hygge style”, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχεις αρχίσει, ήδη, να πειραματίζεσαι με το Japandi Design και να μη το έχεις καταλάβει! Αν θες, όμως, να παίξεις με αυτή την τάση μπορείς να επικεντρωθείς σε υλικά τα οποία προέρχονται κυρίως από τη φύση. Για παράδειγμα ξύλινα, φωτεινά τραπεζάκια ή κομμάτια από μπαμπού, τα οποία θα σου προσφέρουν μια απλοϊκή ομορφιά. Τα απαλά χρώματα σε συνδυασμό με το ανοιχτό πράσινο των φυτών δίνουν μια νότα ηρεμίας και γαλήνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Japandi (@japandi_design)

5 βήματα για να απογειώσεις τη διακόσμηση στο σπίτι σου

Επιπλέον, έναw πάρα πολύ απλός τρόπος για να πετύχεις το Japandi Design είναι να μην είσαι ακατάστατη. Ναι, καλά άκουσες! Η μείωση της ακαταστασίας είναι το κλειδί, καθώς η συγκεκριμένη αισθητική εστιάζει σε καθαρές γραμμές και ανοιχτούς και καθαρούς χώρους. Το “faux minimalism”, αν έχεις πολλά πράγματα, είναι ένας έξυπνος τρόπος αποθήκευσης σε κουτιά και καλάθια που σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ενσωματωμένες ή πτυσσόμενες οθόνες και γενικότερα να κρύψεις αντικείμενα και να διατηρείς το χώρο σου καθαρό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Japandi (@japandi_design)

Για να επωφεληθείς και από τις δύο χώρες, χρησιμοποίησε την άνεση του σχεδιασμού Scandi με ζεστές υφές και απαλά κομμάτια, διατηρώντας παράλληλα την κομψότητα της ιαπωνικής διακόσμησης. Ενώ και τα δύο στυλ επικεντρώνονται στο χρηστικό κομμάτι, είναι σημαντικό να διατηρήσεις την αίσθηση της ηρεμίας στο χώρο σου και να χρησιμοποιείς υλικά που είναι βιώσιμα και ασφαλή για τον πλανήτη, γιατί αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το Japandi Design.

Πόσο ταιριάζει η διακόσμηση του σπιτιού σου με την προσωπικότητά σου;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Japandi (@japandi_design)

Αν και τόσο η ιαπωνική όσο και η σκανδιναβική διακόσμηση δεν είναι καινούριες, ο συνδυασμός και των δύο είναι μια τάση που θα μας απασχολήσει σίγουρα τα επόμενα χρόνια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Japandi Design: Μια νέα τάση που έφερε το Instagram εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα