Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετικές εμφανίσεις από Κάραλη και Gkolomeev. Μάθε ποιοι Έλληνες διεκδικούν τα επόμενα μετάλλια και ποιοι αποκλείστηκαν

10:46 31/7/2021 - Πηγή: iPop

Ενώ η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο χάρη στον Στέφανο Ντούσκο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο συνεχίζονται και η χώρα μας συνεχίζει τις δυναμικές της εμφανίσεις! Οι Έλληνες αθλητές δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα, καθώς ήδη ορισμένοι έχουν περάσεις στους ημιτελικούς και στους τελικούς. Αρκετοί, βέβαια, είναι και οι αθλητές οι οποίοι

παρά την προσπάθεια τους δεν κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με κάποιους από αυτούς να τραυματίζονται και άλλους να βρίσκονται ντοπαρισμένοι.

Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/7) αγωνίστηκε και το πρώτο ελληνικό δίδυμο σε αγώνισμα του στίβου. Οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής αγωνίστηκαν στον προκριματικό του επί κοντώ, όπου το όριο είναι στα 5,80μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στον τελικό του επί κοντώ, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης δεν τα κατάφερε.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 13:20 ώρα Ελλάδος.

Στίβος: Προκρίθηκε στον τελικό ο Τεντόγλου

Ο Έλληνας πρωταθλητής τους μήκους επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και με άλμα στα 8.22μ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

“Θέλω στον προκριματικό να κάνω μόνο ένα άλμα για να περάσω στον τελικό”, είχε πει μετά την πρώτη του προπόνηση στο Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου κι αυτό ακριβώς έκανε στον ημιτελικό του μήκους.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική ομάδα πόλο κέρδισε με 28-5 τη Νότια Αφρική

Η Εθνική ανδρών συνέχισε την αήττητη πορεία της στο τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στην αδύναμη Νότιο Αφρική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Ιταλία και τη Δευτέρα δίνει τον καθοριστικό αγώνα με τις ΗΠΑ.

AP ImagesΟλυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η Αναγνωστοπούλου με βολή στα 59,8

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει την ευκαιρία να ζει τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το Ρίο το 2016.

Το όριο είναι 64,00μ.. Στην πρώτη της προσπάθεια η 30χρόνη έριξε στα 57.06, ενώ στην δεύτερη τα πήγε καλύτερα με ρίψη στα 59.18 και βρέθηκε στην 7η στο πρώτο γκρούπ, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για να συνεχίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως απο το γκρουπ της Αναγνωστοπούλου καμία αθλήτρια δεν πέρασε τα 64 μέτρα που ήταν το όριο πρόκρισης.

Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο ο Gkolomeev

Εξαιρετικός στα ημιτελικά των 50 μέτρων με ελεύθερο ο Kristian Gkolomeev. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση με 21.60 και έχοντας συνολικά τον 3ο χρόνο και από τις δύο σειρές, δείχνει έτοιμος ακόμα και για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πρώτος στον δεύτερο ημιτελικό ήταν ο Αμερικανός, Caeleb Dressel με 21.42 και τρίτος ο Βρετανός Benjamin Proud με 21.67.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Στίβος: Τραυματίστηκε η Πεσιρίδου και εγκατέλειψε

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στα προκριματικά των 100μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για την ακρίβεια δεν την ξεκίνησε καν καθώς με το που έφυγε από τον βατήρα ένιωσε ένα τράβηγμα και σταμάτησε πριν καν περάσει το πρώτο εμπόδιο.

Η Πεσιρίδου αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού εδώ και ένα μήνα, αλλά κέρδισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πήγε να κάνει την προσπάθειά της.

Η 29χρονη αθλήτρια με δάκρυα στα μάτια μετά τον αποκλεισμό της δήλωσε: “Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση για να μιλήσω. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο να κάνω δοκιμαστικό. Ένιωσα ένα κρακ και είπα δεν μπορεί να έπαθα θλάση έτσι ξαφνικά και με το που ξεκινήσαμε δεν με κράτησε το πόδι μου.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Ιακωβίδης: Ανακοίνωσε με δάκρυα την αποχώρηση του από την Άρση Βαρών

Ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια”.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός Τόκιο η Okagbare – Βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

Η Νιγηριανή σπρίντερ, Blessing Okagbare, από τις διεκδικήτριες του χρυσού μεταλλίου στα 100μ, δεν θα συνεχίσει τις προσπάθειες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ανιχνεύθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Η 32χρόνη αποτελεί το πρώτο επίσημο κρούσμα ντόπινγκ των αγώνων στίβου του Τόκιο, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Η Athletics Integrity Unit ανέφερε σε δήλωσή της ότι η Okagbare, η οποία προκρίθηκε στην πρώτη της προσπάθεια στα 100μ γυναικών την Παρασκευή με χρόνο 11.05, βρέθηκε θετική σε αυξητική ορμόνη και έτσι θα χάσει σήμερα τον ημιτελικό και τον τελικό του αγωνίσματός της.

Το τεστ διεξήχθη στις 19 Ιουλίου, ανέφερε η AIU. Η Νιγηριανή σπρίντερ ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των δοκιμών νωρίς το Σάββατο.

Getty Images

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετικές εμφανίσεις από Κάραλη και Gkolomeev. Μάθε ποιοι Έλληνες διεκδικούν τα επόμενα μετάλλια και ποιοι αποκλείστηκαν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα