Φτιάξε τη δική σου πραλίνα σοκολάτας με μόλις 5 υλικά!

16:53 30/7/2021 - Πηγή: iPop

Μιας και το έχω παρακάνει με τα γλυκά και δη τις σοκολάτες αποφάσισα να πειραματιστώ και να φτιάξω τη δική μου πραλίνα σοκολάτας. Όπως καταλάβατε έχω και εγώ τις αδυναμίες μου.

Η συγκεκριμένη πραλίνα είναι πόσο απολαυστική, τα φουντούκια είναι κομμένα έτσι ώστε να τα γεύεσαι και όλος αυτός ο συνδυασμός σου θυμίζει και λίγο από φερέρο.

Αν λοιπόν θες και εσύ να εντάξεις στη διατροφή σου την πιο υγιεινή έκδοση της μερέντας σου έχουμε τη λύση!

Τα
υλικά που θα χρειαστείς:200 γραμ. φουντούκια έτοιμα ψημένα100 γραμ σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος2 κ.σ. ηλιέλαιο1 ½ κ.σ. κακάο2 κ.σ. ζάχαρη άχνηΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για πραλίνα σοκολάτας;Το μόνο μας εργαλείο για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι το αγαπημένο μας μίξερ. Δώστε λοιπόν στα παιδιά σας τον έλεγχο του μίξερ, τα υλικά όλα τοποθετημένα πάνω στο πάγκο και τη βοήθεια σας σε ορισμένα σημεία.Ξεκινάμε λοιπόν τοποθετώντας τα φουντούκια μέσα στο μίξερ. Και ξεκινάμε να πατάμε το κουμπί μέχρι τα φουντούκια μας να απελευθερώσουν τα έλαια τους και να γίνουν σαν πουρές. Εδώ λοιπόν μαμά θέλουμε τη βοήθειά σου. Αν έχεις ένα απλό μίξερ θα χρειαστεί να το ανοίξει 3-4 φορές ώστε να ανακατέψεις τα φουντούκια για να μπορούν να χτυπηθούν.Αφού ανακατέψεις με τη βοήθεια ενός κουταλιού δώσε ξανά το μίξερ στον σου σεφ σου και πες του να πατήσει το κουμπί όσο πιο δυνατά μπορεί. Μόλις τα φουντούκια μας λιώσουν προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κακάο, την άχνη ζάχαρη και δίνουμε ξανά τον έλεγχο στο μικρό μας να ανακατέψει.Όσο λοιπόν βρίσκεται απασχολημένος, ήρθε η σειρά σου να βοηθήσεις μαμά. Σε έναν βραστήρα βάζουμε νερό να κάψει, παίρνουμε ένα σκεύος που μπορεί να αντέχει την θερμότητα του νερού και μέσα προσθέτουμε το φακελάκι με τις σταγόνες κουβερτούρας έτσι κλειστό όπως είναι.Περιμένουμε 5 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε το περιεχόμενο μέσα στο μίξερ. Δίνουμε ξανά τον έλεγχο του μίξερ στα παιδιά μας και τους ζητάμε να ανακατέψουν για μια ακόμη φορά.Μόλις η κουβερτούρα γίνει ένα με το μείγμα μας σταματάμε το ανακάτεμα. Θα παρατηρήσετε ότι το σκεύος σας θα καίει. Αυτό θέλουμε όσο περισσότερο καίει τόσο καλύτερα θα λιώσουν τα υλικά μας.Παίρνουμε ένα βαζάκι και αποθηκεύουμε την πραλίνα μας. Τη διατηρούμε στο ψυγείο και φυσικά μπορούμε να την απολαύσουμε με τις σπιτικές κρέπες που θα φτιάξουμε!

Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φτιάξε τη δική σου πραλίνα σοκολάτας με μόλις 5 υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα