Ολυμπιακοί Αγώνες: Αμερικάνοι φορούν ροζ μάσκες και ενώνουν τα ξίφη τους απέναντι στη βία κατά των γυναικών

16:46 31/7/2021 - Πηγή: iPop

Τρεις από τους τέσσερις ξιφομάχους των ΗΠΑ στο ομαδικό κατέβηκαν με ροζ μάσκες στέλνοντας μήνυμα κατά της βίας σε γυναίκες, με τον τέταρτο της ομάδας να κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία εκτυλίχθηκε στο ομαδικό αγώνισμα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Τρία από τα τέσσερα μέλη της ομάδας των ΗΠΑ, οι Jake Hoyle, Curtis McDowald και ο Yeisser Ramirez, κατέβηκαν στο ομαδικό με ροζ μάσκες σε ένα μήνυμα κατά της βίας των γυναικών.

Ο τέταρτος, όμως, της ομάδας, ο Alen Hadzic, φορούσε μια απλή μαύρη μάσκα και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός! Το μήνυμα των συναθλητών του είχε έναν συγκεκριμένο αποδέκτη και ήταν ο ίδιος, ο Alen Hadzic, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και οι συναθλητές του ήταν αντίθετοι με την προσθήκη του στην ομάδα.

Ελληνικό #MeToo: Μια νέα σημαντική εξέλιξη δίνει φωνή στα θύματα

Ο Alen Hadzic δεν αγωνίστηκε ποτέ στο ομαδικό, ήταν αναπληρωματικός και η προσθήκη του έχει προκαλέσει αρκετές αντιπαραθέσεις κι έχει αρνηθεί πολλαπλές φορές τις κατηγορίες εις βάρος του. Οι ΗΠΑ πάντως αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από την Ιαπωνία, τερματίζοντας στην 9η θέση.

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε τις γυναίκες;

Σε μια συνέντευξή του, μάλιστα, στο USA Today, ο Hadzic είχε δηλώσει: “Δε γνώριζα ποια θα ήταν η ατμόσφαιρά που θα επικρατούσε εδώ, αλλά μόλις πήγα στην προπόνηση, όλοι οι προπονητές μου έσφιξαν το χέρι και μου έδωσαν συγχαρητήρια για την προσφορά μου στην ομάδα. Όλοι οι ξιφομάχοι που πίστευα ότι δε θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή μαζί μου, μου μίλησαν, ακόμα και οι γυναίκες.

Simone Biles: 5 φορές Ολυμπιονίκης και η πίεση δεν μειώνεται

Ενώ ο Jack Weiner, δικηγόρος ενός θύματος, είπε στο People: “Σκέφτομαι πως αυτός ο άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για τρεις σεξουαλικές επιθέσεις θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι πολύ πιθανό να ανέβει στο βάθρο για μετάλλιο, τυλιγμένος με την σημαία του έθνους μας και αναρωτιέμαι…Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Δεν έχουμε μάθει τίποτα τα τελευταία χρόνια;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Αμερικάνοι φορούν ροζ μάσκες και ενώνουν τα ξίφη τους απέναντι στη βία κατά των γυναικών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα