Kimono Project: Ένα Project μόδας στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων που μας ταξιδεύει σε όλες τις χώρες του κόσμου!

13:50 31/7/2021 - Πηγή: iPop

Το 2017 η ιαπωνική Διεθνής Οργάνωση Imagine Oneworld ξεκίνησε το “Kimono Project Ολυμπιακοί Αγώνες”, με στόχο να δημιουργήσει ένα μοναδικό κιμονό για κάθε χώρα στη Γη. Τα σχέδια δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την πρεσβεία της κάθε χώρας και είναι εμπνευσμένα από τους μοναδικούς πολιτισμούς, την ιστορία, τη φυσική και την αρχιτεκτονική ομορφιά του κάθε λαού.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το Imagine

Oneworld προκειμένου να ολοκληρώσει τον στόχο του παράγοντας 206 πανέμορφα κιμονό. Από την αρχή του έργου, η οργάνωση ήλπιζε να ενσωματωθούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά όπως και με πολλές άλλες ιδέες και σχέδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, το όνειρο του Imagine Oneworld δεν εκπληρώθηκε. Ωστόσο, με αφορμή τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης μεγαλύτερη αθλητικής γιορτής, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικά από τα αγαπημένα μας σχέδια.

Kimono Project Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 σχέδια κιμονό που θα λατρέψεις

Έλενα Βότση: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Καναδάς

Τα στοιχεία του Καναδά μπορούν πάρα πολύ εύκολα να αποτυπωθούν πάνω σε ένα κιμονό, καθώς τα φύλλα σφενδάμου αποτελούν παραδοσιακή ιαπωνική αισθητική και το σύμβολο του έθνους της Βόρειας Αμερικής.

ΗΠΑ

Το κιμονό των ΗΠΑ είναι πολύ ιδιαίτερο. Η σημαία της χώρας αποτυπώνεται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Είναι διαμορφωμένη από λουλούδια και από ανθούς κερασιάς, οι οποίοι συμβολίζουν τα αστέρια της σημαίας. Επιπλέον, το κιμονό περιλαμβάνει έναν μεγάλο μπλε αετό και ένα διαστημόπλοιο.

Αυστραλία

Το κιμονό της Αυστραλίας περιλαμβάνει σχεδόν όλο το ζωικό βασίλειο και σίγουρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας στη λίστα! Τα όμορφα, ζωηρά και ζεστά χρώματα σε συνδυασμό με όλα τα ζωάκια δίνουν μια πάρα πολύ ευχάριστη νότα στο συγκεκριμένο κιμονό!

Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων που δείχνουν περήφανα τα τατουάζ τους παρά την γενικότερη απαγόρευσή τους στην Ιαπωνία

Μεγάλη Βρετανία

Αν κοιτάξεις προσεκτικά το κιμονό της Μεγάλης Βρετανίας, εκτός από τα πολύχρωμα χρώματα και τα πανέμορφα λουλούδια, θα παρατηρήσεις το Big Ben και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν της Βρετανίας.

Ελλάδα

Το κιμονό που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα έχει αναφορές στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Όπως μπορείς να παρατηρήσεις κι εσύ είναι πλούσιο από τα φύλλα ελιάς, τα οποία ήταν ο ευλογημένος καρπός των Αρχαίων Ελλήνων και τα προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιλαμβάνει, επίσης, μεταξύ άλλων, τον Παρθενώνα καθώς και ελληνικές λέξεις, όπως η λέξη “μέλλον” και “ευχαριστώ”.

Ιταλία

Η σχεδίαση για το κιμονό της Ιταλίας είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική των ιστορικών κτηρίων της και έχει εικόνες από διάσημα κτήρια, πλατείες και όμορφες γωνιές γνωστών πόλεων της Ιταλίας.

Ολλανδία

Το κιμονό της Ολλανδίας είναι στολισμένο με τα διάσημα κανάλια της, τις πολύχρωμες τουλίπες της και τους μύλους, όλα εκείνα τα στοιχεία, δηλαδή, που συνθέτουν τον ολλανδικό πολιτισμό, της πολύχρωμης και γεμάτης χαρά χώρας!

7 στιγμές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας κάνουν περήφανους

Πουέρτο Ρίκο

Το συγκεκριμένο κιμονό μόλις το κοιτάς σου φτιάχνει τη διάθεση! Το σχέδιο του συνδυάζει το υγρό στοιχείο των πανέμορφων ωκεανών και τα ροζ υπέροχα λουλούδια που δίνουν μια πολύ ευχάριστη και εξωτική αύρα, η οποία αντιπροσωπεύει απόλυτα το Πουέρτο Ρίκο!

Κούβα

Η απίστευτη φυσική της ομορφιά, η ενέργεια και η μοναδικότητα της Κούβας αποτυπώνονται με έναν πολύ ιδιαίτερο, όμορφο και ξεχωριστό τρόπο στο κιμονό της, το οποίο είναι σχεδιασμένο σε κίτρινα χρώματα, όπως ακριβώς είναι η ζωή εκεί! Φωτεινή, ευχάριστη και γεμάτη χορό.

Για περισσότερα κιμονό και ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς της επίσημη ιστοσελίδα του Kimono Project

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Kimono Project: Ένα Project μόδας στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων που μας ταξιδεύει σε όλες τις χώρες του κόσμου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα