Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις σωστά την κουζίνα σου

13:40 7/3/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μην είχες σκεφτεί μέχρι σήμερα τη διακόσμηση της κουζίνας σου όμως είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μπορεί να σε διευκολύνει και στη χρήση της. Η κουζίνα είναι ένας χώρος που πολλές φορές μπορεί να γίνει ακατάστατος και σίγουρα αυτό σε επηρεάζει. Υπάρχουν κάποια tips που αν ακολουθήσεις μπορείς να διακοσμήσεις σωστά την κουζίνα σου.

Πώς να διακοσμήσεις σωστά την κουζίνα σουΣκέψου τι χρησιμοποιείς πιο συχνά

Η κουζίνα χρειάζεται να είναι εύχρηστη

καθώς συνήθως είναι ο χώρος όπου μαγειρεύεις και τρως. Όταν οργανώνεις μια κουζίνα, αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι πώς και πού χρησιμοποιείς συνήθως τα αντικείμενα. Αποθήκευσε τρόφιμα και μπολ πρωινού κοντά στο τραπέζι. Φύλαξε τα περιτυλίγματα και τα πλαστικά δοχεία σε ένα πρακτικό σημείο κοντά σε μια επιφάνεια εργασίας για να τυλίγεις τα υπολείμματα. Τακτοποίησε τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα κοντά στο πλυντήριο πιάτων για να διευκολύνεσαι όταν τα καθαρίζεις.

UnsplashΒρες το σωστό ύψος για το φούρνο μικροκυμάτων

Το σωστό ύψος και η θέση του φούρνου μικροκυμάτων θα ποικίλλει ανάλογα με αυτόν που μαγειρεύει ή τη φιλική προς τα παιδιά φύση της κουζίνας. Για τους ενήλικες το ιδανικό ύψος είναι περίπου 53 εκατοστά πάνω από το επίπεδο του πάγκου. Εάν τα παιδιά χρησιμοποιούν τη συσκευή, μια ρύθμιση κάτω από τον πάγκο μπορεί να είναι ασφαλέστερη και πιο κατάλληλη. Φρόντισε να ανοίγει με ευκολία η πόρτα της συσκευής ώστε να μη χρειάζεται να μετακινείς άλλα αντικείμενα κάθε φορά.

Οργάνωσε τα αντικείμενα ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα

Όταν οργανώνεις τα ντουλάπια της κουζίνας καθώς και άλλους χώρους αποθήκευσης τροφίμων, τοποθέτησε όλα τα συστατικά που χρησιμοποιείς για το μαγείρεμα ή ακόμα και τα σνακ σε σημείο τέτοιο ώστε να τα χρησιμοποιείς με ευκολία. Σκέψου τις ανάγκες άλλων μελών της οικογένειας καθώς τακτοποιείς τα αντικείμενα. Εάν έχετε μικρά παιδιά, για παράδειγμα.

UnsplashΠρόσθεσε ένα σημειωματάριο σε ένα προσβάσιμο σημείο σε όλους

Δημιούργησε ένα κέντρο μηνυμάτων σε ένα εύκολα ορατό σημείο, όπως για παράδειγμα δίπλα στο ψυγείο. Τοποθέτησε έναν πίνακα ανακοινώσεων, πίνακα κιμωλίας ή πίνακα στον τοίχο για να δημιουργήσεις ένα σημείο ώστε να σημειώνετε υπενθυμίσεις ή λίστες παντοπωλείων. Αποθήκευσε ένα ημερολόγιο, σημειωματάριο και εργαλεία γραφής σε ένα κοντινό συρτάρι στην κουζίνα σου.

Σκέψου την τοποθεσία των ηλεκτρικών πριζών

Βεβαιώσου ότι η κουζίνα σου περιλαμβάνει πολλές ηλεκτρικές πρίζες σε περιοχές όπου σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την καφετιέρα, την φρυγανιέρα, το μπλέντερ και άλλες συσκευές πάγκου. Εγκατάστησε πολλά καταστήματα κατά μήκος του backsplash και στη νησίδα αν έχεις, ώστε να έχεις ηλεκτρικό ρεύμα οπουδήποτε το χρειάζεσαι. Για επιπλέον προσαρμογή, σκέψου το ενδεχόμενο να τοποθετήσεις ένα συρτάρι με πρίζες και θύρες USB για να δημιουργήσεις έναν κρυφό σταθμό φόρτισης για συσκευές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις σωστά την κουζίνα σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα