Χαμογέλα… από το πρωί! 5 λόγοι που σε συμφέρει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις

10:57 7/3/2021 - Πηγή: iPop

Σταμάτα να ξυπνάς με αρνητική ενέργεια και χωρίς όρεξη και κέφι και ξεκίνα να χαμογελάς, και ναι, από το πρωί. Γιατί να χαμογελάς; Οι λόγοι είναι πολλοί και σίγουρα θα σε πείσουν.

Το χαμόγελο επηρεάζει την ψυχολογία και τη διάθεσή σου, ενώ έχει πολλά ακόμη οφέλη για σένα και τους γύρω σου. Γι’ αυτό άσε την γκρίνια για το μεσημέρι και χαμογέλα… Θα βγεις κερδισμένος σε κάθε επίπεδο – ακόμα και οικονομικά!

Αναρωτιέσαι γιατί να χαμογελάς; 5 λόγοι που θα σε πείσουν να το κάνεις πιο συχνά

Κάνει τους άλλους να σε εμπιστεύονται

Σε έναν κόσμο όπου ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του, αυτοί που χαμογελούν μοιάζουν πιο αξιόπιστοι. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι άνθρωποι που χαμογελούν έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία σε γενναιοδωρία και εξωστρέφεια. Άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα χαμόγελο αυξάνει την προθυμία των ανθρώπων να εμπιστεύονται κατά περίπου 10%.

Σε βγάζει από τη δύσκολη θέση

Μήπως ξέχασες μια επέτειο; Μήπως σου ξεφεύγει το όνομα ενός σημαντικού πελάτη; Πάτησες κάποιον κατά λάθος στο λεωφορείο; Κάθε φορά η λύση είναι ένα χαμόγελο. Θεωρείται η No1 απάντηση στην αμηχανία.

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, αν θες να κάνεις πράξη το carpe diem!

Το καλό νικάει το κακό

Η Πόπη στο λέει κάθε μέρα μέσα από την εκπομπή της, «το καλό θα νικήσει». Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις, σε κάθε αναποδιά σκάσε ένα χαμόγελο. Όπως είπαμε και πριν, το χαμόγελο επηρεάζει την ψυχολογία και είναι αρκετό για να ανατρέψει την κακή σου διάθεση, ακόμα κι αν είναι προσποιητό. Σε έρευνα του 2007, οι συμμετέχοντες που έβλεπαν ένα δυσάρεστο βίντεο και χαμογέλασαν στη συνέχεια, αισθάνθηκαν καλύτερα από εκείνους που δεν το έκαναν.

Unsplash/ KAL VISUALS

Χαμογέλα για να βγάλεις λεφτά

Οι χαμογελαστές σερβιτόρες παίρνουν πιο πολλά πουρμπουάρ (δεν υπάρχει μελέτη για τους σερβιτόρους!). Γενικότερα οι άνθρωποι στα επαγγέλματα υπηρεσιών, όπως αεροσυνοδοί ή στην ψυχαγωγία και τη φιλοξενία είναι πιο αποτελεσματικοί όταν χαμογελούν. Βέβαια, μην το παρακάνεις, γιατί θα καταλήξεις να εξαντληθείς.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη χαμόγελου και το ένα δεν είναι και τόσο φιλικό…

Χαμογέλα και ο κόσμος θα χαμογελά μαζί σου

Περίπου το 50% των ανθρώπων ανταποδίδει το χαμόγελο. Αντιθέτως, σχεδόν κανείς δεν ανταποκρίνεται στο συνοφρύωμα… Γέλα, είναι μεταδοτικό!

Χαμογέλα, λοιπόν, με το που ξυπνάς! Είναι ό,τι καλύτερο έχεις να κάνεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χαμογέλα… από το πρωί! 5 λόγοι που σε συμφέρει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα