Όλες εκείνες τις φορές που ερωτευτήκαμε, κλάψαμε, γελάσαμε με ένα τραγούδι

19:17 22/6/2022 - Πηγή: iPop

Πώς η μουσική επηρεάζει τη ζωή μας; Πόσες φορές δεν μας έχει κάνει συντροφιά η μουσική σε στιγμές λύπης, χαράς, βαρεμάρας, έμπνευσης, έντασης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μουσική εξημερώνει και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνω. Άπειρες φορές έχω ένταση και μπορεί να φύγω από το σπίτι μες τα νεύρα και με το που μπαίνω στο αυτοκίνητο και ανοίξω το ράδιο αμέσως χαλαρώνω, ξεχνιέμαι, νιώθω άλλος άνθρωπος.

Πώς η μουσική επηρεάζει τη ζωή

Αν

ψάξεις τα βιντεάκια στο YouTube θα δεις ότι έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό μουσικά βίντεο για κάθε γούστο και για κάθε χρήση. Τραγούδια για συγκέντρωση, για γράψιμο, για ασκήσεις, για συγκεκριμένους παλμούς, σε συγκεκριμένες συχνότητες, για να κοιμηθείς, για να βγάλεις λεφτά!, για να ακούσεις μουσική στενάχωρη, χαρούμενη, κλασική, παραδοσιακή, τζαζ, για γαλλικό καφέ, για μωρά, για παιδιά, για ύπνο, για σεξ. Υπάρχει μια μουσική υπόκρουση για κάθε περίσταση και κάθε γούστο.

Με το πού ανοίγω τον υπολογιστή μου για να γράψω, ανοίγω το Youtube και βάζω τραγούδια ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας. Από Jazz και κλασική μέχρι τραγούδια ελληνικά απο τα 60-70’s ή και πιο πρόσφατα. Κάθε μέρα έχει διαφορετική γεύση και μου αρέσει να βρίσκω την αγαπημένη υπόκρουση να ντύνω την κάθε μέρα μου.

Έρευνες έχουν υπογραμμίσει ότι η επίδραση στον εγκέφαλό μας όταν ακούμε μουσική είναι σημαντική. Η μουσική μας βοηθά να συγκεντρωθούμε, ενισχύει τη μνήμη μας και μας προσφέρει ένα τέμπο και ρυθμό σε ό,τι και αν κάνουμε.

Freepik

Η κασέτα με τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών. Καλωσήρθες καλοκαίρι!

Μουσική και διάβασμα

Ενώ όταν γράφω μου αρέσει να κρατάω τον εαυτό μου συγκεντρωμένο με την παρέα της μουσικής, όταν πήγαινα σχολείο ή διάβαζα για τη σχολή μου, ήταν αδύνατον να διαβάσω με την μουσική να παίζει. Είχα όμως πολλούς φίλους που διάβαζαν για το σχολείο με τα ακουστικά φορεμένα στα αυτιά τους και τους βοηθούσε πολύ στο να διατηρήσουν το ρυθμό του διαβάσματός τους.

Υπάρχουν επιλογές ολόκληρων ωρών με συνθέσεις του Mozart που σε βοηθούν να συγκεντρωθείς, να διαβάσεις, να κάνεις θαύματα όπου εργάζεσαι.

Μουσική και παιδί

Θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος άκουγα με τις ώρες μουσική. Είχα διαβάσει ότι το έμβρυο ακούει και απολαμβάνει τη μουσική μαζί με τη μαμά του. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει, ξέρω όμως ότι σίγουρα είχε πολύ σημαντική επίδραση στην μητέρα και οι ορμόνες που εκκρίνονται όταν ακούς μουσική, προσφέρουν ηρεμία και ωραία διάθεση εγγυημένα.

Συχνά όταν τα πνεύματα οξύνονται και τα παιδιά ξεφεύγουν, ανοίγει ως δια μαγείας ένα ηχείο και ακούγεται μουσική και εντελώς ξαφνικά η ηρεμία πέφτει ξαφνικά μέσα στο σπίτι, σαν ένα πέπλο που καλύπτει τα πάντα.

Η μουσική είναι μια ευγενής τέχνη, κάτι που ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ως βασικό μάθημα στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Η μουσική ξεκουράζει, συγκεντρώνει, μας ευχαριστεί και όλοι είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει στη ζωή μας.

Τα 12 πιο αγαπημένα μου ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλες εκείνες τις φορές που ερωτευτήκαμε, κλάψαμε, γελάσαμε με ένα τραγούδι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα