Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι αν θες η γυμναστική στο σπίτι να έχει αποτελέσματα

13:23 12/11/2020 - Πηγή: iPop

Το lockdown σε έχει περιορίσει στο σπίτι και ακόμα κι αν έχεις τη δυνατότητα να βγεις έξω να περπατήσεις, λίγο πολύ το να γυμνάζεσαι στον δικό σου χώρο είναι αναπόφευκτο. Κι επειδή δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα παρατήσεις ή να κάνεις λάθος τις ασκήσεις σου, σου έχουμε όλα τα tips για τη γυμναστική στο σπίτι που χρειάζεσαι, ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

Είσαι στο σπίτι όλη μέρα ή έστω σχεδόν όλη και αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία σου να γυμναστείς. Έτσι λοιπόν, αρχίζεις να κάνεις τις ασκήσεις σου και ό,τι άλλο εσύ επιθυμείς. Όμως, για μια στιγμή… Μήπως δεν κάνεις κάτι καλά; Μήπως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο οργανωμένος ακόμα κι όταν γυμνάζεσαι στο σπίτι;

Το να μην έχεις έναν γυμναστή πάνω απ’ το κεφάλι σου μπορεί να σου φαίνεται καλό, γιατί χαλαρώνεις λίγο, αλλά δεν είναι και τόσο. Το να ξεφύγεις από το πρόγραμμα γυμναστικής σου και να μην κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου δεν είναι και τόσο δύσκολο όταν γυμνάζεσαι μόνος σου, γι’ αυτό και πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Απαραίτητα tips για τη γυμναστική στο σπίτι

Βάλε πρόγραμμα και μην ξεφεύγεις πολύ από αυτό που είχες με τον γυμναστή σου πριν το lockdown

Διατήρησε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που σου ταιριάζει. Αν είχες ήδη από πριν ένα, το οποίο ήταν και αποτελεσματικό, τότε συνέχισε αυτό. Αν όχι, τότε προσπάθησε να φτιάξεις ένα με βάση τις ανάγκες σου. Καλό είναι να συμβουλευτείς έναν γυμναστή, αλλά μπορείς ακόμα και να παρακολουθήσεις βιντεάκια στο Youtube από κορυφαίους γυμναστές και να βρεις εκείνο το πρόγραμμα που σου ταιριάζει.

Pexels

Πρέπει να κάνεις κάθε μέρα γυμναστική όταν είσαι σπίτι συνεχώς;

Stretching και αθλητικά αν δεν θες να πιαστείς

Όπως έχουμε ξαναπεί εδώ στο iPop, το stretching είναι απαραίτητο πριν και μετά τη γυμναστική σου. Κι όμως οι διατάσεις μόνο χάσιμο χρόνου δεν είναι. Στόχος είναι η αρθρική ευκαμψία και η μυϊκή ευλυγισία. Ουσιαστικά προετοιμάζεις και “ζεσταίνεις” το σώμα σου για την προπόνηση που θα ακολουθήσει. Μην ξεχνάς το ζέσταμα πριν την προπόνησή σου, αλλά και την αποθεραπεία μόλις τελειώσεις τη γυμναστική, κυρίως για να αποφύγεις την πιθανότητα τραυματισμού ή “πιασίματος”.

Επίσης, αν το είδος της γυμναστικής που κάνεις το απαιτεί, φόρα και αθλητικά παπούτσια, ώστε να προστατεύσεις τα πόδια σου από τον κίνδυνο τραυματισμού και να ενισχύσεις την απόδοση της γυμναστικής.

Πότε πρέπει να φοράς αθλητικά στο σπίτι όταν γυμνάζεσαι;

Μην διστάσεις να συμβουλευτείς τον γυμναστή σου

Αν σου έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα, τότε κάντο. Το να μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα ή να τον πάρεις ένα τηλέφωνο για να σου λύσει τις απορίες είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο ώρες ώρες. Αν λοιπόν έχεις μια καλή επικοινωνία με τον γυμναστή σου και σου έχει δώσει αυτό το ελεύθερο, είναι προτιμότερο να τον ρωτήσεις για κάτι που σε προβληματίζει, παρά να κάνεις του κεφαλιού σου και να οδηγηθείς σε κάποιο λάθος που ίσως σε ταλαιπωρήσει ακόμα και με τραυματισμό.

Pexels

Να θυμάσαι πάντα τον λόγο που το κάνεις

Μην ξεχνάς ποτέ γιατί κάνεις κάτι. Θέσε στόχους και φρόντισε να τους πετύχεις. Κάθε φορά που λες βαριέμαι να κάνω γυμναστική, θυμήσου για ποιο λόγο ξεκίνησες και τότε σίγουρα θα τη συνεχίσεις. Μην ξεχνάς φυσικά πως πέρα από τους προσωπικούς σου στόχους που ίσως έχεις θέσει, το να γυμνάζεσαι είναι υγεία. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου και διατηρείς τη σωματική σου υγεία -αλλά και την ψυχική- στα ύψη.

Το τελευταίο που θέλουμε να σου πούμε είναι ότι μην περιμένεις να χάσεις βάρος όταν γυμνάζεσαι στο σπίτι, αν την υπόλοιπη μέρα τρως συνεχώς. Μάθε τι να τρως κάθε μέρα στο σπίτι για να μην πάρεις βάρος, βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου και οι στόχοι σου σίγουρα θα πετύχουν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι αν θες η γυμναστική στο σπίτι να έχει αποτελέσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα