Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που σπάει ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

14:46 26/7/2021 - Πηγή: iPop

Η Oksana Chusovitina είναι 46 χρόνων και φέτος έγινε με την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια, όλων των εποχών, που συμμετέχει σε Ολυμπιακή διοργάνωση. Είναι η όγδοη φορά που εκπροσωπεί τη χώρα της, το Ουζμπεκιστάν, και θαυμάζοντας την πορεία της στην ενόργανη γυμναστική, μας κάνει να αναρωτιόμαστε μέχρι

που φτάνουν οι δυνατότητες του ανθρωπίνου σώματος.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η Oksana Chusovitina έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στους προκριματικούς, με σκορ 14.166, αλλά, δυστυχώς, δεν κατάφερε να περάσει στην οχτάδα. Κοίταξε, όμως, το κοινό με ένα βλέμμα γεμάτο ευγνωμοσύνη, σχημάτισε μια καρδιά με τα χέρια της και χαμογέλασε.

Μπορεί να μην τη δούμε στον τελικό, αλλά είναι αδύνατο να αγνοήσουμε το επίτευγμά της. Έγραψε ιστορία, όντας η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης, ξεπέρασε πολύ νεότερές της και κέρδισε το σεβασμό και τον θαυμασμό όλου του πλανήτη.

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oksana Chusovitina- (@oksana2016)

Η καριέρα της ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια. Αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς για πρώτη φορά το 1992, στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας τη Σοβιετική Ένωση. Έπειτα, φόρεσε τα χρώματα της Γερμανίας και του Ουζμπεκιστάν. Έκανε ένα μικρό διάλειμμα από τον αθλητισμό προς το τέλος της δεκαετίας του ’90. Όταν, όμως, ο γιος της διαγνώστηκε με λευχαιμία, το 2002, επέστρεψε δυναμικά προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη θεραπεία του.

Η Oksana Chusovitina είναι μια δυναμική γυναίκα και αθλήτρια που αποτελεί έμπνευση για όλους τους ανθρώπους. Είναι μια γυναίκα που τη γνωρίσαμε μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μας απέδειξε με μεγάλη επιτυχία πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Τα μαθήματα που μας δίδαξε η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πρώτον πως δυσκολίες στη ζωή θα υπάρχουν πάντα, αλλά σημασία έχει να μη σταματήσεις να παλεύεις μέχρι να τις ξεπεράσεις. Δεύτερον, πως όλοι έχουμε όνειρα και καλό είναι να τα ζούμε στο έπακρο ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κάντο όπως ο Greek Freak

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oksana Chusovitina- (@oksana2016)

Η 46χρονη αθλήτριας φέτος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποσυρθεί από τον αθλητισμό. Πέρα ​​από τα 11 μετάλλια του παγκόσμιου πρωταθλήματος, τα 4 από τα οποία είναι χρυσά, αυτό που λάμπει για την Chusovitina είναι η ανθρωπιά της. “Ο γιος μου είναι 22 ετών και θέλω να περάσω χρόνο μαζί του”, είπε μετά το τέλος των προκριματικών στην Guardian. “Θέλω να είμαι σύζυγος και μητέρα”.

Έλενα Βότση: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που σπάει ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα