Οι υπάλληλοι της Apple ακούν τι λες στην Siri! (Προφανώς!)

13:36 27/8/2019 - Πηγή: iPop

Και μ’ όλες αυτές τις αποκαλύψεις για το πόσο μας παρακολουθούν, ακόμα κι όταν έχουμε στην άκρη το κινητό μας, δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Οι ηχογραφήσεις μέσω Siri αποτέλεσαν… μέσο ψυχαγωγίας για υπαλλήλους της Apple και τώρα η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να προλάβει τη ζημιά! 

Όπως έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ, η Apple

ανέστειλε ένα πρόγραμμα αξιολόγησης που έτρεχε προκειμένου να ελέγχει τις καταγραφές των συνομιλιών κι άλλων δραστηριοτήτων μέσω της Siri.

Ποιος ο λόγος; Το ότι οι ηχογραφήσεις μέσω Siri, ακόμα και οι προσωπικές συνομιλίες, ακούγονταν από υπαλλήλους που είχε προσλάβει στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.

Το νέο αυτό στοιχείο έγινε γνωστό από έναν εξωτερικό υπάλληλο, ο οποίος ανέφερε πως εκείνος και οι συνάδελφοί του ήταν υποχρεωμένοι ν’ ακούν πάνω από 1.000 καταγραφές μέσω Siri ανά βάρδια!

Κάθε ηχογράφηση βαθμολογούνταν με βάση διάφορα κριτήρια, όπως το εάν η ενεργοποίηση της Siri ήταν τυχαία ή αν το ερώτημα που έθετε ο χρήστης ήταν κάτι στο οποίο ο προσωπικός βοηθός μπορούσε να απαντήσει.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, τα συγκεκριμένα στοιχεία Siri διατήρησαν την ανωνυμία τους και ό,τι έχει ακούσει, ως επί το πλείστον, ήταν ηχογραφήσεις με καναδικές, αυστραλιανές και βρετανικές προφορές.

Πλέον, η Apple αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με την εταιρεία που είχε προσλάβει γι’ αυτή τη δουλειά, ενώ καμία απ’ τις δύο εταιρείες δεν σχολίασε τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονταν για τον παραπάνω σκοπό.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα τεθεί ξανά σε ισχύ, όμως, λογικά θα «παγώσει» μέχρι η Apple να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού, που θα ενημερώνει τους χρήστες για την εγγραφή και θα τους δίνει τη δυνατότητα να την απορρίψουν.

Φυσικά, η Apple δέχθηκε αγωγή μετά απ’ όσα ήρθαν στη δημοσιότητα, με την κατηγορία πως προχωρούσε στις καταγραφές χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των χρηστών.

Διάβασε κι αυτό αν θες να προστατευτείς:

Αυτή η απλή κίνηση που κάνεις με το iPhone σου κρύβει κινδύνους

Photo: Pixabay

Το άρθρο Οι υπάλληλοι της Apple ακούν τι λες στην Siri! (Προφανώς!) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα