Οι σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν: 100% Schulz για Καγκελάριος!

18:07 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Με το ιστορικό ποσοστό του 100% ο Martin Schulz εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησε το SPD. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήρε 605 ψήφους επί του συνόλου των 605 έγκυρων ψήφων, ποσοστό που θεωρείται αδιανόητο για τέτοιου είδους διαδικασίες.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, o Martin Schulz δήλωσε αμέσως μετά την πανηγυρική εκλογή του, πως «αυτό το αποτέλεσμα είναι η αφετηρία

για να κατακτήσουμε την καγκελαρία», μην μπορώντας να κρύψει αφενός τη χαρά του για την πρωτοφανή επιτυχία, αφετέρου την αισιοδοξία του για τις επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Από σήμερα λοιπόν ο Martin Schulz διαδέχεται στην ηγεσία του SPD τον Sigmar Gabriel, ο οποίος ωστόσο είχε αναλάβει θέση στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, νέος ηγέτης του SPD αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πολιτικό του σχέδιο για τις κοινωνικές ανισότητες, την Υγεία και την Παιδεία της χώρας, το κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί για να δοθεί λύση στο προσφυγικό, στέλνοντας παράλληλα προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα ανεχθεί συγκρίσεις της σημερινής Γερμανίας με τους Ναζί.

Tο αυστηρό μήνυμα του νέου προέδρου του SPD, έρχεται να δώσει νέα τροπή στην ένταση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία εβδομάδα, αλλά και νέα δεδομένα στον αγώνα δρόμου που θα επιδοθούν οι υποψήφιοι για την Καγκελαρία, αφού στην Γερμανία βρίσκεται η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα εκτός της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι σκοπεύει να εκθρονίσει την Merkel ο Schulz

The post Οι σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν: 100% Schulz για Καγκελάριος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα