Ολ. Γεροβασίλη: «Όλες οι πλευρές εκφράζουν την πεποίθηση ότι όλα θα κλείσουν θετικά»

14:48 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, προχωρούν κανονικά και σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ προσέδωσε παράλληλα τις καθυστερήσεις στις διαφορετικές τοποθετήσεις μεταξύ ΔΝΤ και Θεσμών.

«Οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζονται και αύριο που διεξάγεται η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, με προετοιμασμένες όλες

τις πλευρές και με την πεποίθηση ότι όλα θα κλείσουν θετικά» τόνισε η υπουργός ενώ υπογράμμισε πως

«η κύρια απόκλιση εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν στις εμμονές του ΔΝΤ και, κυρίως, στα ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Δεν αγνοούμε ότι υφίστανται αντιθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είναι, εξάλλου, αυτές οι αντιθέσεις απ’ τις οποίες προκύπτουν οι όποιες καθυστερήσεις, χωρίς ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Δημόσιο και Κινητικότητα

Στην ίδια συνέντευξη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα βελτιώσουν το νέο σύστημα κινητικότητας, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για τον «αυταρχισμό» με τον οποίο προσπάθησε η προηγούμενη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης ως «δεξαμενή απολύσεων».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε τις έννοιες των λέξεων και να πείσουμε τους εργαζόμενους γι’ αυτό. Αυτή η λέξη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η «αξιολόγηση», για την οποία η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησε αρνητικό φορτίο.
Το νέο σύστημα αξιολόγησης έχει αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση του παραγόμενου διοικητικού έργου, μέσω της ατομικής βελτίωσης των εργαζομένων. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα να βελτιώσουμε την οργάνωση και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Βασική προϋπόθεση, λοιπόν, είναι να εφαρμοστεί και το νέο σύστημα αξιολόγησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κατανοούμε την καχυποψία των εργαζομένων, αφού βίωσαν τον αυταρχισμό της προηγούμενης κυβέρνησης που εφάρμοσε ένα τιμωρητικού χαρακτήρα σύστημα, το οποίο είχε στηθεί επάνω στη λογική των απολύσεων. Ας μην ξεχνάμε,όμως, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που κατήργησε τους νόμους, με τους οποίους η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στοχοποίησε δημοσίους υπαλλήλους και δημιούργησε υποχρεωτικά σχήματα διαθεσιμότητας και κινητικότητας ως δεξαμενή απολύσεων», πρόσθεσε η υπουργός.

Κλείνοντας η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο νέο σύστημα Κινητικότητας υπογραμμίζοντας πως «Είναι γεγονός ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην κατάθεση των επικαιροποιημένων οργανογραμμάτων. Τον τελευταίο καιρό, όμως, ο ρυθμός έχει επιταχυνθεί σε σημαντικό βαθμό Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή εφαρμογή του συστήματος. Είναι ένα σύστημα που θα ισχύσει πάγια και θα επιλύσει εκτός των άλλων ένα χρόνιο πρόβλημα του δημοσίου τομέα: το να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», πρόσθεσε η ίδια.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Ολ. Γεροβασίλη: «Όλες οι πλευρές εκφράζουν την πεποίθηση ότι όλα θα κλείσουν θετικά» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα