Αντίστροφη μέτρηση για το απόλυτο ντέρμπι(videos)

15:53 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Δεν έχουν παραμείνει παρά μερικές ώρες προκειμένου να ξεκινήσει στην «Λεωφόρο» το απόλυτο ντέρμπι της χώρας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια τα πάντα μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά ενώ θετικό σήμα για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, στέλνει η σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που κύλησε ομαλά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Δεν πάει ο Μαρινάκης στη «Λεωφόρο»

Μάλιστα πριν

από λίγο, ο Ολυμπιακός παρέδωσε και τη τελική λίστα των ατόμων που θα συνοδεύσουν την αποστολή, στην οποία δεν είναι μέσα το όνομα του προέδρου των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη. Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες ακόμα από την ένταση που δημιουργήθηκε πρίν από δύο χρόνια όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε βόλτα πριν τον αγώνα στο τερέν του «Απόστολος Νικολαΐδης», γεγονός που στάθηκε η αφορμή να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Θυμηθείτε παρακάτων τι είχε συμβεί όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης βγήκε στο τερέν του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Όλα για όλα για τη νίκη

Μπορεί το σημερινό παιχνίδι να μην κρίνει κάποιο τίτλο καθώς οι «πράσινοι» είναι πολύ πίσω στη βαθμολογία, όμως δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι «αιωνίων» που να μην θέλει να το κερδίσει κάποια από τις δύο ομάδες, αφού οι νίκες στα ντέρμπι δίνουν άλλη αίγλη στον πρωταθλητή και είναι αυτές που αφήνουν τις εντυπώσεις στο τέλος της σεζόν

Ο Ολυμπιακός πήρε μια εμφατική νίκη με 3-0 στον πρώτο γύρο και οι «πράσινοι» ζητούν «εκδίκηση» για το άσχημο αποτέλεσμα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε πως η ομάδα του είναι απόλυτα έτοιμη για το θετικό αποτέλεσμα ενώ και ο κ. Βούζας δήλωσε πως οι «ερυθρόλευκοι» κατεβαίνουν με μοναδικό σκοπό τη νίκη.

Τι δείχνει η ιστορία

Μοιρασμένες «με το μαχαίρι» είναι οι νίκες στα ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν από 20 νίκες ένω 29 παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα. Στο γενικό σύνολο όλων των αναμετρήσεων που έχουν διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν των «πρασίνων» αφού έχουν 80 νίκες έναντι 48, ενώ 66 παιχνίδια έχουν τελειώσει χωρίς νικητή.

Τι γίνεται από το 2010 και μετά

Επεισοδιακά είναι τα ντέρμπι των τελευταίων 6 χρόνων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και όχι για αγωνιστικούς λόγους. Ένα παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ λόγω εκτεταμένων επεισοδίων, ενώ το περσινό ντέρμπι δεν ξεκίνησε καθώς μια φωτοβολίδα χτύπησε παίκτη του Ολυμπιακού, ο διαιτητής έκρινε πως δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και αποφάσισε τη διακοπή του παιχνιδιού και την κατοχύρωση της νίκης στους Πειραιώτες.

Στα παιχνίδια που έχει παιχτεί ποδόσφαιρο από τη σεζόν 2010-2011 και μετά, ο Παναθηναϊκός έχει δύο νίκες με ανατροπή, οι ερυθρόλευκοι μία και ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Δείτε σε βίντεο, τα γκολ από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών

The post Αντίστροφη μέτρηση για το απόλυτο ντέρμπι(videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα