«Πόλεμος» Γερμανίας – Τουρκίας | Erdogan σε Merkel: Καταφεύγεις σε ναζιστικές πρακτικές

18:00 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις Γερμανίας- Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, με την μια επίθεση να διαδέχεται την άλλη. Ο Πρόεδρος Erdogan εξαπέλυσε νέες κατηγορίες την Κυριακή εναντίον της Γερμανίδας Καγκελαρίου, λέγοντας πως καταφεύγει σε «ναζιστικές πρακτικές».

Η σκληρή γλώσσα του Erdogan έχει στο παρελθόν προκαλέσει την αντίδραση του Βερολίνου και όχι μόνο, με την Τουρκία να «βλέπει» το τελευταίο διάστημα τις διμερείς σχέσεις της με κράτη της Ε.Ε. να βρίσκονται

σε κρίση.

Η νέα επίθεση του Erdogan στην Μerkel ήταν με αφορμή την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του Απριλίου σε γερμανικό έδαφος.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Merkel. Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», δήλωσε συγκεκριμένα σε σημερινή του ομιλία ο Τούρκος Πρόεδρος, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Erdogan δεν διστάζει να κάνει συχνή χρήση της λέξης «ναζί», όταν απευθύνεται σε κράτη της Ε.Ε. , όπως η Γερμανία αλλά και η Ολλανδία, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε κατά την ομιλία του:

Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς, που προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών στην Τουρκία

«Το μπαλ μασκέ τελείωσε!» είπε χαρακτηριστικά ο Erdogan, κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη για υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κάλεσε τον Γερμανό Πρέσβη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη διαδήλωση Κούρδων το Σάββατο στην Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του PKK και διαδήλωναν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Photo: AXEL SCHMIDT/AP

The post «Πόλεμος» Γερμανίας – Τουρκίας | Erdogan σε Merkel: Καταφεύγεις σε ναζιστικές πρακτικές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα