Οι Ισπανοί δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ένταξη μιας ανεξάρτητης Σκωτίας στην ΕΕ

15:27 2/4/2017 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση πως δεν θα εμποδίσει αρχικά την προσπάθεια μιας ανεξάρτητης Σκωτίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το προσεχές Brexit, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “El Pais”.

Η συγκεκριμένη δήλωση προξενεί μεγάλη εντύπωση, διότι η Ισπανία θεωρείτε ως ο κατ΄ εξοχήν πολέμιος της ένταξης μιας ανεξάρτητης Σκωτίας, στάση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποθάρρυνσης αυτονομήσεων σε δικές της περιοχές.

Αν και ο Alfonso Dastis δήλωσε κατηγορηματικά πως η Σκωτία θα αποχωρήσει σε πρώτη φάση με την

έξοδο της Βρετανίας, υπογράμμισε ωστόσο πως σε περίπτωση διαίρεσης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούμε παρά να εξετάσουμε οποιοδήποτε αίτημα γίνει από ανεξάρτητο κράτος. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σκωτίας τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η πολιτική ηγεσία της Ισπανίας δεν επιθυμούν την πολυδιάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είναι λογικό έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το μέλλον της ΕΕ και τέτοιου είδους δηλώσεις φανερώνουν τις προθέσεις για την επόμενη ημέρα του Brexit.Να υπενθυμίσουμε πως υπέρ του Bremain, είχε ψηφίσει εκτός από τη Σκωτία, η Βόρειος Ιρλανδία και η Ουαλία.

Photo/Πηγή: theconversation.com

The post Οι Ισπανοί δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ένταξη μιας ανεξάρτητης Σκωτίας στην ΕΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα