Εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μέσα στα επόμενα 24ωρα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

12:08 2/4/2017 - Πηγή: iPop

“Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις”. Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου στο ερώτημα πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

“Κάθε φορά που είμαστε κοντά, επειδή το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις διότι θεωρεί ότι όσο ο χρόνος λιγοστεύει, τόσο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος…». Αυτή ήταν η εξήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα γιατί οι προσδοκίες των κυβερνητικών στελεχών για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν επαληθεύονται.

Στη

συνέντευξή του στον Σκάι ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως «από τη στιγμή που τα μέτρα θα παρθούν για το 2019 και το 2020 και έρχονται ως αντίδωρο για το χρέος δεν μπορούν να εφαρμοστούν εφόσον δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος» εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη δήλωση του πρωθυπουργού και εξήγησε πως για να αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα και αντίμετρα , θα πρέπει να υπάρξει και μία μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ποιος φταίει που δεν κλείνει η αξιολόγηση

Στην ερώτηση γιατί οι προσδοκίες των κυβερνητικών στελεχών για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν επαληθεύονται, ο κ. Τζανακόπουλος έριξε την ευθύνη στο ΔΝΤ λέγοντας: «Κάθε φορά που είμαστε κοντά, επειδή το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις διότι θεωρεί ότι όσο ο χρόνος λιγοστεύει, τόσο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος…»

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η παραδοχή του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε αποδεχόμενη νέα μέτρα ύψους 2%του ΑΕΠ για την περίοδο μετά το 2018.
Διαβάστε τι είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τα νέα μέτρα:
«Ναι μεν υποχώρηση όσον αφορά το δημοσιονομικό μείγμα αλλά και μία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος…»

Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα

Στη συνέντευξή του στο Σκάι ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε: «Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα, θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που δεν νιώθουν άνετα με την προσπάθεια που κάνουμε και με το να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την επιτροπεία».

Πρόκειται για blame game;

«Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να βρίσκει διάφορα προσχήματα για να καθυστερεί τη διαπραγμάτευση, μπορεί το ΔΝΤ να ανακαλύπτει διαφορές…»
Και αναρωτήθηκε: «Λένε στην ελληνική κυβέρνηση: Ή θα αποδεχθείτε το ΔΝΤ ή αλλιώς δεν υπάρχει πρόγραμμα. Όταν ο κ. Σόιμπλε λέει «δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ», το πολιτικό συμπέρασμα που βγάζετε είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση καλεί το ΔΝΤ;»

The post Εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μέσα στα επόμενα 24ωρα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα