Οι ερευνητές προειδοποιούν για την «σχέση» των παιδιών με τον κορονοϊό

13:11 25/8/2020 - Πηγή: iPop

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία σε όλο τον κόσμο. Ο φόβος της πανδημίας είναι τεράστιος και οι γονείς φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους. Τον φόβο αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν οι ερευνητές, οι οποίοι δηλώνουν πως παιδιά και κορονοϊός αποτελούν έναν πολύ κακό συνδυασμό για την ανθρώπινη υγεία.

Ως αθόρυβη πηγή διάδοσης του Covid-19 χαρακτηρίζουν τα παιδιά οι ερευνητές! Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου

της Μασαχουσέτης τα παιδιά, τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον ιό μπορούν πιο εύκολα να τον μεταδώσουν στους γύρω τους.

Μάλιστα, τονίζεται πως τα παιδιά, κατά τη νόσο τους στον ιό, «μαζεύουν» περισσότερο ιικό φορτίο από τους ενήλικες που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής. Πέραν τούτου, ένα ακόμα πιο ανησυχητικό δεδομένο που απορρέει από την έρευνα, είναι πως τα παιδιά τις περισσότερες φορές που προσβάλλονται από τον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικά.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα της εξέτασης για κορονοϊό σε 192 παιδιά, από ηλικία 1 έως 22. Το πόρισμα της εξέτασης ήταν: 49 παιδιά θετικά στον ιό, 18 παιδιά που εμφάνισαν σχετιζόμενη νόσο με τον Covid-19. Από 67 παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον ιό, ή σε σχετιζόμενη μορφή του ιού, τα 35(!) ήταν ασυμπτωματικά.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά, μπορούν να φέρουν τον ιό στο σπίτι και να εξαπλώσουν τη λοίμωξη ενώ εμφανίζουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα.

Προειδοποίηση του υπεύθυνου της έρευνας:

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Βλεννογόνου Ανοσολογίας και Βιολογίας και υπεύθυνος της έρευνας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Alessio Fasano,  για το σκοπό της έρευνας «Η μελέτη παρέχει πολύ απαραίτητα γεγονότα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για σχολεία, κέντρα ημερήσιας φροντίδας και άλλα ιδρύματα που εξυπηρετούν παιδιά».

Τέλος τόνισε «παιδιά και κορονοϊός είναι μια πιθανή πηγή εξάπλωσης αυτού του ιού, και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στα στάδια προγραμματισμού για το άνοιγμα των σχολείων» εφιστώντας την προσοχή των πάντων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός και παιδιά στο σπίτι: Ειδικοί απαντούν στις ερωτήσεις των γονιών

Το άρθρο Οι ερευνητές προειδοποιούν για την «σχέση» των παιδιών με τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα