Οι άνδρες δεν μπορούν να ξεπεράσουν έναν χωρισμό

17:46 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Και, όμως, κυρία μου και οι άνδρες κλαίνε ή έστω δεν μπορούν να ξεπεράσουν έναν χωρισμό για να μην υπερβάλουμε!

Μπορεί το κλισέ να θέλει τις γυναίκες να δυσκολεύονται περισσότερο από τους άνδρες να ξεπεράσουν έναν χωρισμό αλλά οι έρευνες καταρρίπτουν αυτόν τον μύθο!

Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη στις ΗΠΑ η οποία βασίστηκε σε δείγμα 20.000 ανθρώπων, ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις που έχει ένα διαζύγιο στους άνδρες και τις γυναίκες. Ο Paul Costa Junior

και η ομάδα του ρώτησαν τους συμμετέχοντες για την προσωπικότητα τους στα 40 τους και τους επανέλαβαν τις ίδιες ερωτήσεις μετά από 6-9 χρόνια.

Ενώ οι γυναίκες έδειξαν σημάδια αυξημένης εξωστρέφειας μετά από ένα χωρισμό, οι διαζευγμένοι άνδρες έδειξαν πως είχαν γίνει λιγότερο ευσυνείδητοι και περισσότερο συναισθηματικά ασταθείς.

Άλλη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5,705 άτομα από 96 χώρες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες ένιωθαν έντονα συναισθήματα από τον χωρισμό για μεγαλύτερη περίοδο από ότι οι γυναίκες.

Ο Craig Morris, ερευνητής από το Binghamton University ο οποίος συμμετείχε στην συγκεκριμένη έρευνα σχολίασε:

Οι άνδρες πιθανότατα αισθάνονται την απώλεια βαθιά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς βυθίζονται στην σκέψη ότι πρέπει να αρχίσουν να αγωνίζονται ξανά από την αρχή για να αντικαταστήσουν αυτό που έχουν χάσει – ή ακόμα χειρότερα, να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η απώλεια είναι αναντικατάστατη

The post Οι άνδρες δεν μπορούν να ξεπεράσουν έναν χωρισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα