Εμπόδια στην ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια

17:12 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Εμπόδια στην ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια βάζει το Ομοσπονδιακό δικαστήριο.

«Μπλοκάρει» το αίτημα των Πρασίνων για ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια το Ομοσπονδιακό δικαστήριο. Πιο συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός δικαστής Paul Diamond απέρριψε το αίτημα να ανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια της Πενσυλβανίας.

Παράλληλα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής σταμάτησε την καταμέτρηση και στην πολιτεία του

Μίσιγκαν. Η καταμέτρηση στο Ουισκόνσιν αναμενόταν να ολοκληρωθεί σήμερα, Δευτέρα. Με περίπου το 95% των ψήφων να έχει επανακαταμετρηθεί, η Κλίντον έχει κερδίσει 25 ψήφους επιπλέον, αλλά εξακολουθεί να χάνει κατά περίπου 22.000.

Να θυμίσουμε πως η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, οικολόγος Τζιλ Στάιν είχε καταθέσει επίσημο αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην αμερικανική Πολιτεία του Ουισκόνσιν, της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Να θυμίσουμε πως η Κλίντον στις 3 πολιτείες κλειδιά ηττήθηκε με μικρή διαφορά. Πιο συγκεκριμένα:

Στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) η Κλίντον ηττήθηκε με διαφορά 27.000 ψήφων, στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με 60.000 ψήφους και στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) με 10.704 ψήφους.

Σχετικά με τι διαδικασία της επανακαταμέτρησης είχε τοποθετηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος την χαρακτήρισε «απάτη» σε ανάρτησή του στο twitter και πρόσθεσε πως υπάρχουν σοβαρές προκαταλήψεις.

The post Εμπόδια στην ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμπόδια, Πενσιλβάνια,ebodia, pensilvania