Γιατί το επόμενο lockdown θα μας αξίζει περισσότερο…

18:15 12/8/2020 - Πηγή: iPop

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κι εσύ σκέφτεσαι ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα δεύτερο lockdown; Δεν έχεις κι άδικο! 

Ο κορονοϊός δεν έφυγε ποτέ, όσο κι αν πολλοί πίστευαν το αντίθετο και τώρα έχουμε πλέον την μεγαλύτερη απόδειξη. Ποια;

12 Αυγούστου: 262 νέα κρούσματα11 Αυγούστου: 196 νέα
κρούσματα10 Αυγούστου: 126 νέα κρούσματα9 Αυγούστου: 203 νέα κρούσματα8 Αυγούστου: 152 νέα κρούσματα7 Αυγούστου: 151 νέα κρούσματα6 Αυγούστου: 153 νέα κρούσματα5 Αυγούστου: 124 νέα κρούσματα4 Αυγούστου: 121 νέα κρούσματα

Ας μην πάμε και πιο πίσω, καλά είμαστε εδώ… Κι όλα αυτά τα ημερήσια νέα κρούσματα είναι στην Ελλάδα εε!

Και πώς να μην είναι όταν όλοι έχουν ξεχυθεί στα μπαράκια και χορεύουν ο ένας πάνω στον άλλο; Εντάξει, δεν είπαμε να κλειστείς και μέσα όλη μέρα, όμως σου είναι τόσο δύσκολο να αποφεύγεις τα μέρη με τον πολύ κόσμο και τον συνωστισμό; Σου είναι τόσο δύσκολο να φοράς τη μάσκα σου όταν μπαίνεις σε κλειστούς χώρους; Σου είναι τόσο δύσκολο να προστατεύσεις την υγεία τη δική σου, αλλά και των αγαπημένων σου προσώπων;

Κορονοϊός: 7 tips για να μην κολλήσεις τον ιό! 

Αν δεν είναι για σένα, τότε σίγουρα για κάποιους άλλους είναι. Γι’ αυτούς που τρέχουν στα μπιτσόμπαρα στη Μύκονο και τη Χαλκιδική. Γι’ αυτούς που ένα Καλοκαίρι, ένα μόνο, δεν μπορούν να κάνουν λίγο πιο ήρεμες διακοπές. Γι’ αυτούς που δεν ξέρουν μάλλον τι πάει να πει αγάπη. Ναι, αγάπη. Γιατί πρέπει να αγαπάς πολύ τον εαυτό σου για να μην τον θέσεις σε κίνδυνο. Το ίδιο και τους άλλους. Και συνείδηση. Κοινωνική συνείδηση, μπας και νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι από τον ιό αυτό, που μόνο για γέλια κι αμφισβήτηση δεν είναι.

Ξέρεις ποιο είναι, όμως, το χειρότερο; 

Το χειρότερο αγαπητέ μου είναι ότι έχουμε ζήσει ήδη ένα lockdown, έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας για μέρες, βδομάδες, έχουμε καταλάβει καλά τι πάει να πει απομόνωση και καραντίνα, αλλά δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε ούτε στο ελάχιστο ένα δεύτερο lockdown.

Έχουμε ζήσει ένα lockdown αλλά δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε το δεύτερο lockdown. Αυτό που θα μας τσακίσει περισσότερο από το πρώτο. Ξέρεις γιατί; Γιατί ξέρουμε τι πάει να πει καραντίνα και σίγουρα δεν θέλουμε να την ξαναζήσουμε.

Όπως, όμως, όλα δείχνουν δεν είναι και πολύ απίθανο να την ξαναζήσουμε. Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Βγήκαμε από το lockdown έχοντας καθημερινά σαν χώρα ελάχιστα κρούσματα που μερικές φορές άγγιζαν και μονοψήφιο αριθμό και τώρα τι; Έχουμε τριψήφιο και νομίζουμε πως θα την γλιτώσουμε έτσι απλά; Τα αυστηρά μέτρα και τα τοπικά lockdown έχουν ήδη ξεκινήσει κι αν δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά την καραντίνα, τότε πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να προσέχει πιο πολύ από ποτέ.

Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο να προσέχεις, απλά κάνε το! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@artemis_sk      @Artemis Sk 

Διάβασε ακόμα:

Γιατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική για όλους τελικά…

Photos: Pexels

Το άρθρο Γιατί το επόμενο lockdown θα μας αξίζει περισσότερο… εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα