Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου εάν σε απάτησε

18:30 8/10/2019 - Πηγή: iPop

Όταν ο σύντροφός σου παραδέχεται ότι σε απάτησε, γίνεται το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε ν’ αναζητάτε τι χρειάζεστε για να επουλώσει αυτή η πληγή που άνοιξε. Μπορεί να βιώνεις θυμό, θλίψη ή και όλα τα συναισθήματα μαζί! Πάρε χρόνο και χώρο για να αφήσεις τον εαυτό σου να αισθανθεί ελεύθερα κι όταν είσαι έτοιμη για να κάνεις μια συζήτηση για το κέρατο, σκέψου τι θέλεις να πεις. Πόσα πράγματα θέλεις κι αντέχεις να μάθεις για τη σχέση τους; Κάνεις ερωτήσεις που σε πληγώνουν περισσότερο ή αναζητάς την αλήθεια που θα σε βοηθήσει

να προχωρήσεις παρακάτω;

Όταν ξεκινάς μια συζήτηση για το κέρατο με τον σύντροφό σου, ο οποίος έπληξε την εμπιστοσύνη που του είχες, να θυμάσαι ότι η συμπεριφορά του δεν είναι δικό σου λάθος. Εκείνος πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος, όπως δεν μπορείς να ελέγξεις και το πώς αισθάνεται.

Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και πρέπει να τον δεις ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Η συζήτηση για το κέρατο είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει για να καταλάβετε και οι δύο εάν αξίζει να προσπαθήσετε για τη σχέση σας.

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε μια συζήτηση για το κέρατοΓιατί άρχισες να με αποφεύγεις;

Εάν ο σύντροφός σου απομακρύνθηκε αισθητά απ’ τη σχέση σας, ρώτησέ τον τι τον οδήγησε σ’ αυτό. Έγινε κάτι και «έσπασε» κάτι μέσα του; Δεν είναι δικό σου λάθος και δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει στην καρδιά και στο μυαλό κάποιου, εάν δεν σου το πει. Εάν μάθετε και οι δύο τον λόγο που αποξενωθήκατε, θα βοηθηθείτε ώστε να δείτε εάν μπορεί να προχωρήσετε και πάλι μαζί.

Τελικά πόσο διαφέρει η συναισθηματική απιστία απ’ το κέρατο με τη «βούλα»;

Σ΄ενδιαφέρει να δουλέψεις ώστε να επουλωθεί η σχέση μας;

Όταν ο σύντροφός σου παραδέχεται το κέρατο, μπορεί να σου πει ότι κατάλαβε το λάθος του και θα κάνει τα πάντα για να σε κερδίσει πίσω. Μπορεί να αισθάνεται έτσι αυτή τη στιγμή, αλλά εσύ πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι διατεθειμένος να δουλέψει πραγματικά γι’ αυτή τη σχέση, γιατί δεν θα είναι όλα όπως πριν απ’ τη μια μέρα στην άλλη.

Τι θα κάνεις για να είσαι πιο ειλικρινής μ’ εμένα και τον εαυτό σου από εδώ και πέρα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πληγώνονται απ’ το κέρατο όχι λόγω της σεξουαλικής επαφής, αλλά λόγω του ότι χάνεται η εμπιστοσύνη και η οικειότητα μέσα στη σχέση.

Αν ο σύντροφός σου θέλει να μείνει μαζί σου, πιθανότατα θα σου πει πολλά λόγια αγάπης. Ακόμα κι αν είναι αυτό είναι πολύ όμορφο, εσύ θα πιάσεις τον εαυτό σου να τον αμφισβητεί και δεν θα μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη σου και να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και εσένα.

LILIYA RODNIKOVA/STOCKSYΤι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου;

Ακόμα κι αν δεν αντέχεις την απάντηση, πρέπει να ξέρεις εάν πρόκειται για ένα κέρατο με συναίσθημα ή ένα κέρατο που αφορά μόνο το σεξ. Πιθανότατα δεν θα πάρεις την απάντηση που θέλεις ν’ ακούσεις, για την ακρίβεια ό,τι και ν’ ακούσεις δεν θα σου αρέσει. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς σκέφτεται ο σύντροφός σου.

Θα συνεχίσεις να έχεις επαφή μ’ αυτή τη γυναίκα;

Αυτό δεν θα έπρεπε να ερωτάται, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να ξέρεις. Εάν ο σύντροφός σου θέλει να είναι καλά μαζί σου, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψει κάθε επαφή με το άτομο με το οποίο σε απάτησε. Εάν αποφασίσει ότι θέλει να συνεχίσει να μιλάει με τη γυναίκα με την οποία σε κεράτωσε, τότε μάλλον θα πρέπει ν’ αποχωρήσεις…

Δες ακόμα:

Πώς μπορεί να συνεχιστεί μια σχέση μετά το κέρατο;

Photo: Freepik

Το άρθρο Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου εάν σε απάτησε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα