Η παράσταση Lemon σου κάνει ένα απίστευτο δώρο που έχεις ανάγκη!

14:47 8/10/2019 - Πηγή: iPop

Μπαίνεις στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο στο Μπάγκειον κι αμέσως γεμίζεις με συναισθήματα. Είναι κάτι δυνατό, κάτι που σε ξεπερνά και δεν βρίσκεις λόγια να το περιγράψεις. Ακριβώς αυτό μας συνέβη και με την παράσταση Lemon. 

Ό,τι κι αν σου πούμε για την παράσταση Lemon, ό,τι κι αν διαβάσεις ή ακούσεις για αυτήν την παράσταση, θα πρέπει να πας να τη δεις με τα μάτια σου. Μόνο τότε θα καταλάβεις πόσο συγκλονιστική είναι. Και όχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Είναι από τις παραστάσεις που πρέπει κανείς να δει, ώστε να προβληματιστεί με τον εαυτό του, με ό,τι τον κρατά στάσιμο, με ό,τι έχει «κολλήσει»

τα πόδια του και δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Lemon. Δύο άνδρες, δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί που δίνουν και την ψυχή τους πάνω στη σκηνή. Και πολύ γρήγορα δεν μπορείς παρά να ταυτιστείς.  Ο Μελαχρινος Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας μας διηγούνται μια απίθανη ιστορία με τόσο ζωντανό τρόπο που δεν μπορείς παρά να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά. Δεν μπορείς να πάρεις λεπτό τα μάτια σου από πάνω τους. Είναι καθηλωτικοί. Αυτό που σου δίνουν δεν σου επιτρέπει να αφαιρεθείς ούτε για ένα λεπτό.

View this post on Instagram

Ο1900 παρέα με τον Τιμ Τούνυ στην αίθουσα χορού του Μπάγκειον! Κλείστε τις θέσεις σας για το ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν! https://www.viva.gr/tickets/theater/mpagkeion/lemon/ Photo: @kaplanidis #lemon #lemon_experimento #alessandrobaricco #bagkeion #experimento #experimentoproductions #georgiatsangaraki #lefteris_douros

A post shared by Lemon (@lemon_experimento) on Sep 29, 2019 at 5:08am PDT

Τι πραγματεύεται το Lemon; Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.

Κι ενώ οι δύο πρωταγωνιστές μας διηγούνται την ιστορία, κάτι μέσα σου χτυπά. Γεννιούνται συναισθήματα, απορίες, ανησυχίες που τόσο καιρό είχες θαμμένες και ήρθε μια παράσταση και μια ιστορία να σου τις «ξυπνήσει». Κι αυτό είναι το καλύτερο δώρο που σου κάνει αυτή η παράσταση.

View this post on Instagram

|Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;| Μπάγκειον | 04.10 – 27.10 Photo: @kaplanidis #lemon #lemon_experimento #alessandrobaricco #sitespecificperformance #theatre #bagkeion #experimentoproductions #experimento

A post shared by Lemon (@lemon_experimento) on Sep 19, 2019 at 7:06am PDT

Σε φέρνει αντιμέτωπο με τις δικές σου καταστάσεις στη ζωή. Σε κάνει να λες με ευκολία «μα εγώ αν ήμουν ο T.D. Lemon θα είχα κατέβει από αυτό το πλοίο, να δω τον κόσμο, σιγά μην καθόμουν σαν χαζός να πεθάνω εκεί μέσα». Κι αμέσως το επόμενο λεπτό… αμφισβητείς τα ίδια σου τα λόγια. Πόσο εύκολο να λες τι ΘΑ έκανες αν ήσουν κάποιος άλλος και πόσο στάσιμος μένεις στη δική σου ζωή; Στη δική σου ζωή που φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα γιατί δεν ξέρεις με τι θα έρθεις αντιμέτωπος.

Κι από την άλλη, σκέφτεσαι ότι στο πλοίο είχε όλα όσα ήθελε, δεν ήταν δυστυχισμένος αλλά ήταν κάποιος. Ενώ στον έξω κόσμο; Δεν είχε ούτε ταυτότητα!

View this post on Instagram

|Απέραντος ο χάρτης του κόσμου| Η απίστευτη ιστορία του 1900 σε μία παράσταση-εμπερία στο Μπάγκειον! Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου Photo: @kaplanidis #lemon #lemon_experimento #experimento #experimentoproductions #musictheatre #theatre #alessandrobaricco

A post shared by Lemon (@lemon_experimento) on Sep 12, 2019 at 11:51am PDT

Θα γελάσεις, θα συγκινηθείς, θα απολαύσεις το πιάνο και τη ζωντάνια των ηθοποιών και το φινάλε θα σε συγκλονίσει. Μέρες μετά την παράσταση Lemon, ορισμένα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα μέσα μου αλλά ξέρεις τι κέρδισα; Μπήκα στη διαδικασία να προσπαθήσω να τα απαντήσω αντί να τα θάψω μέσα μου.

Γι΄αυτό σου λέω… κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου και πήγαινε δες την παράσταση, μόνος σου ή με παρέα!

View this post on Instagram

Μπάγκειον | Στην αίθουσα χορού 12 παραστάσεις | 4 ΠΣΚ του Οκτωβρίου Photo: @kaplanidis #lemon #lemon_experimento #bagkeion #experimento #experimentoproductions #theatre #alessandrobaricco

A post shared by Lemon (@lemon_experimento) on Sep 10, 2019 at 2:48am PDT

Αν τη δεις μόνος σου, θα περάσεις ένα βράδυ αγκαλιά μ’ ένα ποτήρι κρασί να κάνεις ψυχανάλυση στον ίδιο σου τον εαυτό. Εάν πας με παρέα, είναι σίγουρο ότι δεν θα χωριστείτε μετά την παράσταση… Θα πάτε είτε σε κάποιο ήσυχο μπαράκι στο κέντρο είτε στο σπίτι, και θα μιλάτε ατελείωτες ώρες για όλα αυτά που σας προκάλεσε η παράσταση.

Μην απορήσεις εάν κλείσεις κατευθείαν εισιτήριο για να την ξαναδείς την επόμενη εβδομάδα! Το παθαίνουν πολύ! Αν θες να κλείσεις εισιτήριο, όμως, για σένα ή τους φίλους σου, κάντο σύντομα γιατί η παράσταση Lemon φέτος είναι συνέχεια sold out, κι αυτό είναι απόδειξη της επιτυχίας της!

Tip!

Μετά την παράσταση, μείνε για ν’ απολαύσεις το κρασί σου και να θαυμάσεις επί σκηνής εκπληκτικούς μουσικούς. Επίσης, μην ξεχάσεις να πιάσεις συζήτηση με τους ηθοποιούς, να τους πεις τις εντυπώσεις σου, να τους ρωτήσεις ό,τι θέλεις, και να φύγεις ολοκληρωμένος! Ο Μελαχρινός και ο Γιώργος λατρεύουν τη συζήτηση μετά την παράσταση με το κοινό και απ’ την πρώτη κουβέντα, θα νιώσεις ότι είναι φίλοι σου!

Διάβασε τη συζήτηση με τον Μελαχρινό Βελέντζα και τον Γιώργο Δρίβα στο iPop.gr!

Info!

Το Lemon στο Μπάγκειον

Facebook event

4 Σάββατα του Οκτωβρίου | 4 lives | Το θέατρο συναντά τη μουσική μετά το τέλος της παράστασης

Οι Experimento, μετά το τέλος της παράστασης, υποδέχονται επί σκηνής φίλους-μουσικούς που κουβαλούν στις αποσκευές τους μελωδίες από διαφορετικά σημεία της γης, εκεί όπου ο 1900 δεν πήγε ποτέ.

12.10 | Μαριαστέλλα Τζανουδάκη & Φιλονήκης Χαλδαιάκης | Δύο σπουδαίες φωνές παρέα με κανονάκι και ούτι αγκυροβολούν στο λιμάνι της Σμύρνης

19.10 | Μάρθα Μορελεόν | Η αγαπημένη Μεξικάνα ερμηνεύτρια μας μαγεύει μέσα από παραδοσιακές βραζιλιάνικες μελωδίες

26.10 | Σία Κοσκινά | Η εκφραστική φωνή της performer υπό τη συνοδεία ενός πιάνου με φόντο τη Νέα Υόρκη

Το πλήρωμα του Lemon:

Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Σχεδιασμός πιάνου: Νατάσα Τσιντικίδη

Κατασκευή πιάνου: Θωμάς Μαριάς

Σκηνική προσαρμογή: Experimento

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Ηχητικός σχεδιασμός: Λευτέρης Δούρος

Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Graphic design: Ελένη Σαραντοπούλου

Video | Trailer: Παναγιώτης Αγκαβανάκης

Location scouting: Λουκία Μπατσή

Communication Assistant: Ράνια Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μελαχρινός Βελέντζας

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900), Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Lemon,  μια ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15  και Κυριακή στις 20:00

Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 

Παραστάσεις: από 4 έως 27 Οκτωβρίου 2019 | για 12 παραστάσεις

Εισιτήρια:

15 ευρώ (κανονικό) | 12 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, παιδιά κάτω των 18 ετών) | 10 ευρώ (ατέλειες, ομαδικά)

Γενική είσοδος για την ημέρα των lives: 15 ευρώ*

*Η τιμή περιλαμβάνει την παρακολούθηση της παράστασης, του live και όσο κρασί και  χειροποίητη λεμονόπιτα αντέχετε!

Προπώληση:

Viva

Προσφορά Viva! 10 ευρώ για τα πρώτα 200 εισιτήρια. Ισχύει μέχρι 20.09

Κρατήσεις: 6977773875

Ομαδικό εισιτήριο (άνω των 10 ατόμων): 10 ευρώ | Τηλ. επικοινωνίας: 6955005859

Μπάγκειον Ξενοδοχείο | Πλατεία Ομονοίας 18 | 105 52

Aκολουθήστε το ταξίδι αυτής της απίστευτης ιστορίας!

#Lemon #Lemontour2019 #experimento #bagkeion

Facebook: Lemon | @experimento.gr

Instagram: lemon_experimento

Youtube: Experimento Productions

Contact: [email protected]

H συνέντευξη της Γεωργίας Τσαγκαράκη, της γυναίκας πίσω απ’ τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης στο iPop:

Το Lemon στο Μπάγκειον: Ένα ιστορικό ατμόπλοιο στο κέντρο της Αθήνας!

Photos: @kaplanidis

Το άρθρο Η παράσταση Lemon σου κάνει ένα απίστευτο δώρο που έχεις ανάγκη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα