Αυτές είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου κάθε Φθινόπωρο

15:45 8/10/2019 - Πηγή: iPop

Κάθε Φθινόπωρο πρέπει να πηγαίνεις με τον σκύλο σου στον κτηνίατρο για να τον ελέγχει για τυχόν μολύνσεις που μπορεί να προκάλεσαν οι καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες ή τα έντομα και τα παράσιτα μπορεί να έχουν προκαλέσει κάποιο θέμα, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να μάθεις ποιες είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου κάθε Φθινόπωρο.

Παρακάτω θα μάθεις μερικά απ’ τα πιο συχνά νοσήματα για τα οποία πηγαίνουν οι σκύλοι στον κτηνίατρο το Φθινόπωρο,

αλλά και τι ακριβώς είναι το κάθε ένα.

Ποιες είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου κάθε Φθινόπωρο;Λεϊσμανίαση ή αλλιώς Καλαζάρ

Πρόκειται για μια απ’ τις πιο συχνές κι επικίνδυνες νόσους, η οποία μεταδίδεται εάν τσιμπήσει τον σκύλο μολυσμένη σκνίπα και τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν.

Η κοινή αιτία θανάτου σε σκύλους που νοσούν από Καλαζάρ είναι η νεφρική ανεπάρκεια. Επίσης, περίπου το 90% των μολυσμένων σκύλων θα έχουν συμπτώματα και στο δέρμα.

Διροφιλαρίωση

Είναι μια επίσης συχνή νόσος και μπορεί κι αυτή να υπάρχει στον σκύλο για μεγάλο διάστημα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα. Η μετάδοση της διροφιλαρίωσης γίνεται απ’ το τσίμπημα του κουνουπιού.

Δες εδώ τις 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στην επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Ερλιχίωση

Μια ακόμα ύπουλη νόσος που μεταδίδεται απ’ το τσίμπημα των τσιμπουριών. Γι’ αυτό μην ξεχνάς την αποπαρασίτωση για τσιμπούρια και ψύλλους κάθε 3 μήνες με ειδικό spray ή κολάρο για να την αποφύγεις.

Εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος για δερματοπάθειες

Παράλληλα, ο κτηνίατρος θα πρέπει να εξετάσει τον σκύλο σου για τυχόν δερματοπάθειες, όπως η πυοτραυματική δερματίτιδα, η οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τον σκύλο σου, ψώρες που οφείλονται σε εξωπαράσιτα, μύκητες που εμφανίζονται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας, αλλεργίες και δερματίτιδες που μπορεί να οφείλονται σε μια σειρά από παράγοντες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η επίσκεψη στον κτηνίατρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητη, ώστε να μπορεί να εντοπίσει εάν ο σκύλος σου είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους, οι οποίοι είναι εμφανείς ή δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο μέλλον.

Και μην ξεχνάς, θωράκισε τον οργανισμό του σκύλου σου με τις σωστές τροφές!

Τα προβιοτικά είναι ένας από τους καλύτερους ενισχυτές του ανοσοποιητικού για σκύλους, επειδή παρέχουν καλά βακτήρια για το πεπτικό σύστημα. Δώσε στον σκύλο σου κάτι απλό, χωρίς ζάχαρη. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως οι κόκκινες πιπεριές και το μπρόκολο και τα αντιοξειδωτικά στα βατόμουρα, το μάνγκο, το σπανάκι, και το λάχανο είναι σε θέση να ενισχύσουν την ανοσία σε ασθένειες. Επίσης, βιταμίνες, όπως, η Α, D, E και K είναι σημαντικές για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμούν την ασθένεια του σκύλου σου σε μεγάλο βαθμό.

Δες ακόμα:

Πριν υιοθετήσεις έναν αδέσποτο σκύλο κάνε του αυτές τις εξετάσεις

Το άρθρο Αυτές είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου κάθε Φθινόπωρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα