Όχι άλλα μέτρα και λιτότητα στην Ελλάδα- Μήνυμα Sapin προς όλες τις πλευρές

18:22 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις έστειλε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Ο Michel Sapin τόνισε πως δεν πρέπει να ζητούνται απ’ την Ελλάδα περισσότερα μέτρα και λιτότητα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ωφεληθεί η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα, ενώ παράλληλα να τονωθεί και η αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση

έδωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίος και χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Οι δηλώσεις του M. Sapin έγιναν κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στην οποία έδωσε το παρών και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ χαιρέτισε τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την πρώτη φορά κατά την οποία διαπιστώνεται βούληση και ικανότητα απ’ την πλευρά της Κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η πολιτική που ακολουθείται, έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, οι στόχοι έχουν υπερκαλυφθεί σε δημοσιονομικό επίπεδο και όλα δείχνουν ότι σύντομα η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης

Ο κ. Παπαδημητρίου απ’ την πλευρά του χαρακτήρισε τη Γαλλία ως σημαντικό σύμμαχο της χώρας μας και ευχαρίστησε τον κ. Sapin για την υποστήριξή του.

Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Εργαζόμαστε με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και επιστρατεύουμε όλα τα απαραίτητα αναπτυξιακά εργαλεία που θα βγάλουν τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης

Ο κ. Sapin πήρε εκ νέου τον λόγο κατά τη συνάντηση εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές και επαναλαμβάνοντας ότι η Γαλλία θα βοηθήσει στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου- Video

The post Όχι άλλα μέτρα και λιτότητα στην Ελλάδα- Μήνυμα Sapin προς όλες τις πλευρές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα