Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βραβεύονται για την καταπολέμηση του ρατσισμού στη βασιλική οικογένεια – Η εμπνευστική ομιλία της Δούκισσας για τις αυτοκτονικές της τάσεις και την καταπίεση που δέχθηκε

11:44 7/12/2022 - Πηγή: iPop

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μίλησαν για την κατάρριψη της καταπίεσης, καθώς τιμήθηκαν στα βραβεία Ripple of Hope 2022 και μας έδωσαν ατελείωτη έμπνευση, υπενθυμίζοντας μας πόσο όμορφο και σπουδαίο είναι να είσαι άνθρωπος. H Meghan Markle, μίλησε, επίσης, για την μάχη που έδωσε με τις αυτοκτονικές της σκέψεις, καθώς και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας με άλλους ανθρώπους.

Ο Δούκας και η Δούκισσα

του Sussex συναντήθηκαν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, τον Bill Russell, τον Michael Polsky, τον Brian Moynihan και τον Frank Baker ως «υποδειγματικοί ηγέτες στις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, την υπεράσπιση και την ψυχαγωγία που έχουν επιδείξει ακλόνητη δέσμευση στην κοινωνική αλλαγή και έχουν εργαστεί για την προστασία και την προώθηση της ισότητας, της δικαιοσύνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα», σύμφωνα με τη επίσημη σελίδα των βραβείων.

Η Kerry Kennedy – που τους απένειμε το βραβείο – τους επαίνεσε για την «εμφάνισή τους» και αποκάλυψε ότι το Ίδρυμα RFK επιθυμεί να τους βραβεύσει για την καταπολέμηση του ρατσισμού στη βασιλική οικογένεια.

Let the Royal Battle Begin: Αυτή είναι η απάντηση της βασιλικής οικογένειας στο ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan

Harry και Meghan – Βραβεία Hope: Οι ομιλίες του ζευγαριού που μας συγκίνησαν

Η Markle επαίνεσε τον πατέρα της Kerry, Robert F. Kennedy, λέγοντας: «Το διαρκές όνειρο του RFK για έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο είναι πολύ περισσότερο από μια απλή ελπίδα. Είναι ένα άμεσο αίτημα, μια συγκεκριμένη πρόκληση, ένα κάλεσμα για δράση, μια δοκιμασία ατομικού θάρρους και συλλογικού πνεύματος. Και η έκκλησή του στην ανθρωπότητα είναι τόσο επίκαιρη σήμερα όσο ήταν το 1966 όταν στάθηκε μπροστά στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, ένα μέρος που έχουμε επισκεφτεί και το κρατάμε κοντά στην καρδιά μας. Και παρέδωσε ένα όραμα για το κοινό καλό της κοινωνίας».

Ο Harry πρόσθεσε: «Ο Bobby Kennedy είπε: «Κάθε φορά που ένας άντρας υπερασπίζεται ένα ιδανικό ή ενεργεί για να βελτιώσει την τύχη των άλλων ή μάχεται ενάντια στην αδικία, στέλνει ένα κύμα ελπίδας».

Η πρώην ηθοποιός πήρε ξανά τον λόγο και συνέχισε: «Είπε επίσης ότι αυτά τα κύματα δημιουργούν ένα ρεύμα που μπορεί να σαρώσει τα ισχυρότερα τείχη καταπίεσης και αντίστασης» και ο Harry ακολούθησε: «Και καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε μια πλήρη και προκλητική περίοδο στον κόσμο, επιλέγουμε το μονοπάτι της αισιοδοξίας της φροντίδας ο ένας για τον άλλον και τις κοινότητές μας».

Το ζευγάρι — το οποίο κρατιόταν χέρι – χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής — ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι συνεργαζόταν με το Ίδρυμα RFK για να ξεκινήσει ένα νέο βραβείο φοιτητικού κινηματογράφου που ονομάζεται Βραβείο του Ιδρύματος Archewell για την Ισότητα των Φύλων στον Κινηματογράφο.

Πριν απονείμει το βραβείο τους, η Kerry έκανε μία σύντομη αναδρομή σε όλα όσα έχει προσφέρει το βασιλικό ζεύγος.

AFP via Getty Images

Αναφερόμενη στην τραγική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου στις 14 Ιουνίου 2017, που σκότωσε 72 ανθρώπους, η Kerry είπε: «Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan όταν η κόλαση κατέστρεψε τα σπίτια της κοινότητας του Grenfell Tower, που περιελάμβανε πολλούς μετανάστες, ήταν στο πλευρό τους. Εμφανίστηκαν και υποστήριξαν με κάθε τρόπο τους επιζώντες».

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, τότε 91 ετών, ήταν η πρώτη από την βασιλική οικογένεια που παρευρέθηκε στην κοινότητα δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά. Συνάντησε θύματα που έκλαιγαν με τον πρίγκιπα William, καθώς ο Harry συνάντησε θύματα και ηγέτες της κοινότητας.

Η Markle, από την άλλη πλευρά, κυκλοφόρησε ένα επιτυχημένο φιλανθρωπικό βιβλίο μαγειρικής για να συγκεντρώσει χρήματα για τους επιζώντες και μέχρι σήμερα, παραμένει σε επαφή με τα θύματα.

Στην ομιλία της, η Kerry Kennedy συνέχισε λέγοντας πως «όταν δολοφονήθηκε ο George Floyd, χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα τους για να υποστηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter».

Και συνέχισε, «Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, επένδυσαν χρήματα σε οργανισμούς και προώθησαν την ισότητα των φύλων μέσω ειλικρινών συζητήσεων που διερευνούν την προέλευση των στερεοτύπων και υποστήριξαν τις επιχειρήσεις που ηγούνται γυναίκες».

«Υποστηρίζουν βετεράνους μέσω των σωματικών και ψυχικών πληγών του πολέμου μέσω των Invictus Games. Υποστηρίζουν Αφγανούς πρόσφυγες που αναζητούν επανεγκατάσταση. Υποστήριξαν τις οικογένειες των ΗΠΑ που χρειάζονται γονική άδεια μετ’ αποδοχών.

Συνεργάστηκαν με το NAACP για να δημιουργήσουν το πρώτο βραβείο ψηφιακών πολιτικών δικαιωμάτων. Έδωσαν στα παιδιά στο Λεσότο και την Μποτσουάνα καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση. Στέκονται όρθιοι, μιλούν και αναλαμβάνουν δράση για να επιφέρουν αλλαγή σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό τους τιμούμε».

«Μόνο εμείς ξέρουμε την αλήθεια»: Η πρεμιέρα και το official trailer του ντοκιμαντέρ πρίγκιπα Harry και της Meghan

Η Meghan Markle μιλά για τις αυτοκτονικές της τάσεις και εμπνέει

Επιπλέον, η Meghan Markle αποκάλυψε ότι μίλησε για τις αυτοκτονικές της σκέψεις επειδή δεν ήθελε κανένας να νιώθει μόνος τους σε αυτόν τον κόσμο, προσθέτοντας ότι όταν νιώθεις πως βρίσκεσαι τόσο χαμηλά μπορεί να είναι δύσκολο, «δεν βλέπεις διέξοδο».

Συγκεκριμένα, η Δούκισσα του Sussex, ρωτήθηκε για την απόφασή της να αναφέρει λεπτομερώς τη στιγμή που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της ενώ ζούσε μέσα στους τοίχους του παλατιού και παραδέχτηκε ότι «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση να πάρεις».

Ερωτηθείσα γιατί επέλεξε να το αποκαλύψει αυτό κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της με την Oprah Winfrey τον Μάρτιο του 2021, η Markle είπε στο κοινό των βραβείων Ripple of Hope: «Δεν θέλω κανείς να νιώθει μόνος. Και όταν έχεις περάσει το οτιδήποτε είναι δύσκολο, ειδικά τα τελευταία χρόνια με lockdown και COVID, αυτός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μια εμπειρία σαν τη δική μου είναι μεγάλος και μπορεί να μην το εκφράζει.

«Όλοι χρειάζεται, όταν μπορούμε, κι αν νιώθουμε αρκετά γενναίοι, να μιλήσουμε ειλικρινά για τη δική μας εμπειρία», είπε: «Δίνει στους άλλους χώρο και το κουράγιο να κάνουν το ίδιο, αλλά περισσότερο από αυτό να νιώθουν πραγματικά ότι δεν είναι μόνοι, γιατί νομίζω ότι συχνά αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν νιώθεις έτσι, δεν βλέπεις διέξοδο».

Instagram/ oprah

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης την στην Winfrey, η Markle κατέπληξε τους θεατές όταν είπε ότι η πίεση την οδήγησε στο σημείο να αυτοτραυματιστεί.

«Κοίτα, ντρεπόμουν πραγματικά να το πω εκείνη τη στιγμή και ντρεπόμουν που έπρεπε να το παραδεχτώ στον Harry ειδικά, γιατί ξέρω την απώλεια που έχει υποστεί, αλλά ήξερα ότι αν δεν το έλεγα, τότε απλά θα το έκανα», παραδέχτηκε η πρώην ηθοποιός: «Απλώς δεν ήθελα να ζήσω πια».

Η Meghan Markle αποχαιρετά το κοινό του «Archetypes» με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Ο Harry από τη δική του την πλευρά επέμεινε ότι ο κόσμος πρέπει να μοιραστεί τις ιστορίες του, λέγοντας: «Τελικά ζούμε σε αυτόν τον κόσμο τώρα όπου η ανταλλαγή εμπειριών και η ανταλλαγή ιστοριών έχουν τεράστιο αντίκτυπο», προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση ειδικά «αν είστε σε θέση επιρροής ή ηγεσίας. Το 99 τοις εκατό των ανθρώπων στον πλανήτη γη αντιμετωπίζουν κάποια μορφή τραύματος, απώλειας ή πόνου ακόμη περισσότερο από το 2020».

Και τόνισε κλείνοντας την ομιλία του: «Μπορούμε συλλογικά να θεραπευτούμε μαζί αν μοιραστούμε τις ιστορίες μας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βραβεύονται για την καταπολέμηση του ρατσισμού στη βασιλική οικογένεια – Η εμπνευστική ομιλία της Δούκισσας για τις αυτοκτονικές της τάσεις και την καταπίεση που δέχθηκε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα