5 τρόποι για να είσαι… πολιτισμένη με τον πρώην!

15:54 12/9/2019 - Πηγή: iPop

Οι χωρισμοί διαφέρουν… άλλοι τους παίρνουν πιο βαριά, μερικοί χωρισμοί είναι περίπλοκοι άλλοι προσπαθούν να συνέλθουν σιγά-σιγά. Πώς να είσαι πολιτισμένη με τον πρώην όταν τον συναντάς ή συναναστρέφεσαι μαζί του;

Δεν είναι εύκολο να συνεχίσεις μια σχέση, μια επαφή με κάποιον άνθρωπο που κάποτε είχατε μοιραστεί τα ίδια όνειρα, το ίδιο κρεβάτι, σκέψεις και φοβίες. Αν, όμως, αυτός ο πρώην παραμένει στον περίγυρο σου και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό;

Θα πρέπει να σταθείς στο ύψος σου. Μπορεί αυτό να ακούγεται ως καταστροφικό σενάριο αλλά αντί να είσαι αμήχανη και όλο αυτό να

σε φέρνει σε δύσκολη θέση, ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

5 τρόποι για να είσαι… πολιτισμένη με τον πρώηνΜη μιλάς άσχημα για εκείνον

Το να μιλάς άσχημα για εκείνον σε αναστατώνει ακόμη περισσότερο, κάνει το αίμα σου να βράζει και τελικά σας φέρνει και τους δύο σε δύσκολη θέση. Με το να μην το κουτσομπολεύεις θα κάνεις την κατάσταση πιο εύκολη και για σένα και για όλους.

Πρόσεχε τι λες κάθε φορά που μιλάς για εκείνον σε τρίτους, φρόντισε να έχεις τον απόλυτο έλεγχο!

Προσοχή στη συζήτηση

Μπορεί να χρειαστεί να του μιλήσεις και αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο. Μπορεί η πρώτη σου αυθόρμητη αντίδραση να είναι να θέλεις να του πεις πόσο τσαπατσούλης ήταν αλλά μην το κάνεις! Προσπάθησε να κάνεις μια επιφανειακή και light συζήτηση και μη μιλάς για τα παλιά.

Χαιρέτισε τον με ένα χαμόγελο, ρώτα τον πώς τα πάει, γέλα με τα αστεία του και κάνε μια φιλική συζήτηση. Μέχρι εκεί!

unsplash/Maddi BazzoccoΜίλα και με άλλους

Η δύναμη των αριθμών είναι το παν σε αυτήν την περίπτωση. Όσοι περισσότεροι είναι στη συζήτησή σας, τόσο λιγότερο άβολη θα είναι και τόσο λιγότερο δεν θα σας κατακλύσουν αναμνήσεις και συναισθήματα.

Θα νιώθεις λιγότερη πίεση καθώς υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που αλληλεπιδρούν μαζί σας και δεν είστε οι δύο σας. Στην ανάγκη «σύρε» την κολλητή σου να δώσει το παρόν και να μιλήσει περισσότερο!

Το σεξ μετά τον χωρισμό δεν είναι καλή ιδέα και αυτοί είναι οι λόγοι!

Να θυμάσαι τα όρια

H μετάβαση του να γνωρίζεις έναν άνθρωπο όπως την παλάμη του χεριού σου στο να του μιλάς τυπικά και επιφανειακά, δεν είναι εύκολη. Κανένας δεν θα σε κρίνει όταν πόνεσε το στομάχι σου που ο πρώην… έφερε άλλη κοπέλα στο πάρτι κοινού σας φίλου αλλά εσύ πρέπει να σταθείς στο ύψος σου και να θυμάσαι τα όριά σου.

Μην ξεχνάς πως για τον έναν ή τον άλλο λόγο αυτή η σχέση έληξε και πλέον όλα έχουν αλλάξει. Η αλλαγή είναι σκληρή αλλά σου υπενθυμίζει πως η ζωή προχωρά και πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να δει την ομορφιά του επόμενου κεφαλαίου!

unsplash/Kelly SikkemaΆφησε το παρελθόν εκεί που ανήκει

Σκέφτεσαι τι έκανες λάθος και ελπίζεις πως θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ξανά. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να ελπίζεις τίποτα, ό,τι έγινε έγινε για κάποιο λόγο και πρέπει να αφήσεις το παρελθόν εκεί που ανήκει.

Μόλις σταματήσεις να «θρηνείς» για αυτόν τον χωρισμό, θα εκπλαγείς με το πόσο ελαφριά θα νιώσεις, σαν να σου έχει φύγει όλο το βάρος από τους ώμους και θα είσαι έτοιμη να προχωρήσεις και σε αυτό το νέο, φιλικό/τυπικό στάδιο με τον πρώην σου.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχουν μόνο τρεις στρατηγικές για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!

Photo: unsplash/Leodgario Pescador

Το άρθρο 5 τρόποι για να είσαι… πολιτισμένη με τον πρώην! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα