Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την τάρτα μάνγκο!

13:40 12/9/2019 - Πηγή: iPop

Τάρτα μάνγκο; Ναι, αυτό έχει το μενού για σήμερα κι εσύ αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις. Το υποσχόμαστε!

Αν θέλεις ένα γλυκάκι και ειδικά ένα θρεπτικό και διαιτητικό γλυκάκι, τότε μπορείς να φτιάξεις αυτή την τάρτα μάνγκο που θα ικανοποιήσει τις ορέξεις σου για γλυκό και είναι πέρα για πέρα γευστική.

Η συνταγή είναι απλή, όπως και τα υλικά και το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσεις το μάνγκο! Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Τι θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη

1 αυγό1/2 φλιτζάνι βούτυρο2/3 φλιτζάνι
ζάχαρη2 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη γέμιση

2 μάνγκο55 γραμμάρια κρεμώδες τυρί95 γραμμάρια γιαούρτι1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού2 κουταλιές ζάχαρη2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιαςΠώς θα φτιάξεις το γλυκάκι;ΣυνταγήΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ειδικό τηγάνι για τάρτες με λίγο λάδι ή βούτυρο και την πιέζουμε για να φτιάξουμε ένα λεπτό στρώμα σε όλο το τηγάνι.Τρυπάμε λίγο τη ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε περίπου 1cm από το κάτω και το πάνω μέρος απ’ το μάνγκο και του δίνουμε μια επίπεδη βάση. Αφού το έχουμε όρθιο το κόβουμε φέτες από πάνω μέχρι κάτω για να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.Μεταφέρουμε το μείγμα στη ζύμη που έχει κρυώσει.Ξεκινώντας από τις εξωτερικές άκρες, βάζουμε τις φέτες μάνγκο γύρω γύρω και καλύπτουμε όσο πάει προς τα μέσα όλη την τάρτα. Αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!

Εναλλακτικά:

Απολαυστική τάρτα με σοκολάτας με 5 υλικά

Photo: unplash/Duy Hoang

Το άρθρο Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την τάρτα μάνγκο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την τάρτα μάνγκο!,